info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

11 No lu Otobüs Hattı Hizmete Açıldı

Geçtiğimiz hafta minibüsçüler ile belediye arasındaki Toki Hattı 7 otobüs ihalesi ile ilgili tartışmaların sebep olduğu 11 no’lu otobüs hattına ait araçlar bugün gelerek merasim ile servise başladılar.

Geçtiğimiz hafta minibüsçüler ile belediye arasındaki Toki Hattı 7 otobüs ihalesi ile ilgili tartışmaların sebep olduğu 11 no’lu otobüs hattına ait araçlar bugün gelerek merasim ile servise başladılar.

Tekirdağ Belediyesi tarafından, şehrimize 2 Namık Kemal Mahallesi ve Bahçeli Evler Mahallesinin katılması, yolcu taşımacılığındaki yoğunluk ve artan otobüs talebi dolayısıyla ihale edilen 11 No’lu otobüs hattı, Toki Konutlarında gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Tekirdağ sürekli büyüyen bir şehir. Biz de Tekirdağ Belediyesi olarak bu büyümeye ayak uyduruyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun istek ve yolcu taşımacılığındaki yoğunluğun artması dolayısıyla ihtiyaca cevap verebilmek adına 11. Hattımızı bugün hizmete açmış bulunuyoruz. Özellikle Toki Konutlarında oturan vatandaşlarımız yeni hattımızla birlikte çok daha rahat seyahat edebilecekler. Hizmet verecek 7 adet yeni otobüs son teknoloji ile dizayn edilmiş durumda. Yakıt ve motor sistemi ile çevreci ve engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği araçlar. Yeni otobüs hattımız hayırlı olsun “ dedi.

İsuzi Firması Genel Müdürü Fatih Tamay’da konuşmasında; İsuzi Nouociti markalı arabaların ilk defa Tekirdağ Belediyesi için üretildiği, her araçta özürlü vatandaşlarımız için bir koltuk bulunduğu 17+35 kişilik bu araçların diğer tüm belediyeler içerisinde üretileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından araçların kurdelesi Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, S.S 330 No’lu Yenibosna Otobüs Taşıyıcılar Koop. Genel Müdürü Galip Şanlı, Isuzu Genel Müdürü Fatih Tamay, Köksal Döviz-Elmas Grafik Nedim Kaz, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Belediye Meclis Üyesi Hasan Önbey, Ticaret Sanayi Odası Başkan Vekili Taner Karaoğlu, Tekirdağ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Erkaya tarafından kesilerek hizmete açıldı. Yeni hatta çalışmaya başlayacak olan araçlara dini inançlarımıza göre kesilmek istenen kurban kaçırılmış yakalanıp getirildiğinde Belediye Başkanı Adem Dalgıç tarafından bağışlanarak bir hayır kurumuna verilmesini istedi. Başkan Dalgıç açılışın ardından araçları gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden araçlarla ilgili bilgi aldı.

Açılış sonrası Toki yönetimi ile de kısa süreli bir görüşme yapan Başkan Dalgıç, Toki konutlarında oturan vatandaşların yaşadığı sıkıntıların büyük bölümünü çözüme kavuşturduklarını söyledi. Toki yönetimi de belediyenin yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Dalgıç’a teşekkür etti.

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber