Sosyal dayanışma misyonuyla, ürettiği projeleri ile kardeş ailelerinin yüzünü güldüren Tümkasder , geçen sene 500 kapasiteli Aşevi Projesini, bu sene 1000 kişiye çıkarmak için kolları sıvadı.
Tümkasder Genel Başkanı Murat Çalık, Aşevi projelerinin insanların yemeklerini aldıkları, sofralarının şenlendiği, yüzlerinin güldüğü bir çalışma olarak planlandığını, kendilerinin imkanı olandan imkanı olmayana bir köprü vazifesiyle görev yaptıklarını dile getirerek, “kardeş ailelerimize günde üç kap sıcak yemek servisi yapılacak. Kaymakamlık ve muhtarlıktan fakirlik il muhabiriyle bize başvuran ailelere aşevinden gün boyunca yemek dağıtımı gerçekleştireceğiz” dedi.
Çalık, “Biz çok önemli bir kültürün mirasçıyız. Bu kültür, Vakıf kültürüdür. Osmanlı’da ihtiyaç sahibi insanların ihtiyacı kadarını aldıkları Sadaka Taş’ları vardı. Durumu iyi olanlar bu Sadaka Taşları’na paralarını koyarlar, ihtiyaç sahipleri de ihtiyacı olan kadarını alırlardı. Maalesef, Büyükşehir’in getirdiği kültür, bizim bazı değerlerimizi, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı törpüledi. Biz, bu projeyle bu değerlerimizi hatırlamak ve topluma da hatırlatmak istiyoruz. Sadece, TÜMKASDER üyeleri ve dostları değil, bu projeye herkes, her işadamı destek verebilir. Hatta 10 kişilik, 5 kişilik sofra kurmak isteyen, çok küçük bir sadaka vererek bile ihtiyaç sahiplerini sevindirmek isteyenler projemize katkıda bulunabilirler. Bu sene Aşevimizden kardeş ailemize bir iftar yemeği vermenin bedelini ise 5 lira olarak belirledik” diye konuştu.
İftar sofralarında çoluk çocuğun yüzünü güldürmek için gerçekleştirdikleri bu projenin, yardımlaşma ve dayanışma kültürüne hizmet etmesini umduklarını belirten Çalık, “Biz çok önemli bir misyonun temsilcileriyiz. Bizi harekete geçiren dinamik, “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” Peygamberi düsturundan gelmektedir. Ve yine Resulullah (sas) bir hadisi şeriflerinde, “İftar zamanı yapılan dua kesinlikle geri çevrilmez” buyurmaktadır. Bir fakirin sofra başında size dua ettiği gerçeğini ilke edinirseniz, yapacağınız tüm iyilikler de karşılığını bulacaktır. Herkes sorumluluklarını bilse, fakir fukarayı gözetme konusunda durumu müsait olanlar vicdan muhasebesini hakkaniyetle gerçekleştirebilse, inanıyoruz ki, toplum daha dirençli olacaktır” açıklamasını yaptı.
Çalık, “Bir sofrada siz kurmak, fakirin çorbasında tuz olmak istiyorsanız, bize 0 532 370 43 43 nolu telefondan ulaşabilirsiniz. Bize bu projenin yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen ve fakir fukaranın sofrasının şenlenmesinde katkılarıyla çok önemli bir görev üstlenen öncelikle Tümkasder ’in gönlü zengin üyelerine, dostlarımıza, esnaflarımıza, kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.