info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

10 Kasım da Tekirdağ dan Görüntüler

Tekirdağ, Çorlu, Hayrabolu ve Malkaradan görüntüler

Atamızı Saygı, Minnet ve Şükranla Andık

Ulusumuzun Kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 73. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da törenlerle anıldı.


Sabah Atatürk anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Ardından saat 09:05'te Tekirdağ'da hayat durdu. Çalınan sirenler eşliğinde tüm Tekirdağ Atasının huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Anma törenleri Belediye Kültür Merkezi'nde Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programla devam etti. Programda Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'ün hayatından kesitler sunuldu. Tekirdağ Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Topluluğu'nun seslendirdiği, 'Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar' Konseri ile anma törenleri sona erdi. Törenlere Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç'ın yanı sıra tüm protokol üyeleri, daire müdürleri, askeri ve idari erkan, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Çorlu Anma Töreni
Atatürk ölümünün 73. yılında Çorlu'da tören ve etkinliklerle anıldı.

 

10 Kasım sabahı Atatürk Anıtı önünde geleneksel anma töreni düzenlendi. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kur. Alb. Dursun Çağdaş, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın yanı sıra resmi kurumların temsilcileri, iktidar ve ana muhalefet partilerinin ilçe başkanları, askeri erkân, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen anma töreninde Atatürk Anıtına Çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk töreni sona erdi.

 Atatürk'ü anma etkinlikleri Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde sahnelenen "Atatürk Oratoryosu" ile devam etti. 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı'ndan Tank Kurmay Yüzbaşı Fatih Sönmez, "Atatürk'ün askeri kişiliği" konulu sunumunu okudu. Daha sonra Çorlu İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Oratoryosu sahnelendi. Atatürk'ün hayatını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu konu alan oratoryo izleyenlerin beğenisini kazandı.

Malkara Anma Töreni

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Atatürk Anıtı Önünde Gerçekleştirildi

10 Kasım Atatürk’ü anma programı çerçevesinde 10 Kasım 2011 Perşembe günü Atatürk Anıtı önünde anma programı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık önünde gerçekleştirilen törene Başkan Birol KAYA, Kaymakam Yunus Fatih KADİROĞLU, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Ahmet Can ÇEVİK, Malkara Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge YELKEN, Siyasi Parti liderleri, Sivil Toplum Örgütleri ve öğrenciler katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp çelenklerin anıt önünde sunulmasının ardından saat:10.00’ da Malkara Kültür Sarayında gerçekleştirilen anma programıyla devam etti.

Hayrabolu Anma Törenleri

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Hayrabolu'da Törenlerle Anıldı


Hayrabolu’da 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 73. yıldönümü anma törenleri yapıldı.

İlk tören hükümet binası önündeki Atatürk Anıtında yapıldı. Çelenklerin konulmasından sonra Atatürk’ün ölüm saati olan saat 09.05 geçe iki dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, araçlar korna ve sirenlerini çaldılar. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.  

Sadi Kıyak Öğretmen evinde yapılan törenlerde Hüseyin Korkmaz Lisesi öğrencileri tarafından  hazırlanan Anma programında, Atatürk'ün Hayatı ve Kişiliği, Atatürk İnkılâpları, Atatürk için söylenen sözlerden oluşan sunumlar yapıldı, şiirler okundu.

             Törenlere Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutan Vekili Topçu Yarbay İbrahim Camcı, Belediye Başkanı Hasan İrtem, Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.