info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yaşam Savaşını SMA Yağız Bebek Kazandı

Tekirdağ`ın Çorlu ilçesinde,15 aydır hayata tutunma,savaşı veren SMA hastası Yağız Batu Demirtaş,bu savaşını kazandı ve Çorlu meydanında balonlar uçurarak Dubai`ye umuda yolculuğuna uğurlandı.

Bu konuda büyük mücadele veren Yağız Batu'nun babası Hakan Demirtaş, " Yağız Batu'nun doğumunun 9. gününde başlayan SMA mücadelemiz 440 gün sürmüş olup,zorlu mücadele içerisinde tüm Türkiye'nin hemen her yerini gezip,birçok kişi ile tanışıp aile dostu olduk ve yine birçok işletmeden destek alırken birçok işletmeden de elimiz boş döndük. Bu kadar zorlu mücadelenin içinde bir de işverenim tarafından ilk darbeyi almış olup işsizliği tattım ve mücadelemiz daha da zorlaştı. Akabinde işletmelere. dağıtmış olduğumuz kumbaralarımız bir çete tarafından çalındı ve kampanyamızda bir darbe daha aldık.

Tüm bunlara rağmen pes etmedim, dik durdum. Çünkü evladımı evlatlarından ayırt etmeyen Güneş Ailesi diye adlandırdığımız 340 kişilik bir gönüllü ordusu vardı. Sonunda kampanyamız %100'e ulaştı. Rabbim evladımı bana bağışladı. Ben de bundan sonra SMA hastaları için gönüllü olacağım. Bizlere destek olan Sabah gazetesi ekibi,yöneticileri ve il muhabiri başta olmak üzere tüm Tekirdağ ve Türkiye'deki bütün destek olanlara teşekkür ederim " dedi.

Baba Hakan Demirtaş, oğlunun tedavisi için gerekli olan 66 milyon liranın fazlasını da bir başka SMA hastasına havale etti. Yağız Batu bebek,15 aylık mücalesinin ardından tedavi ve ilacı için Dubai'ye umuda yolculuğuna başladı.

Kaynak : Murat Ürtekin