info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hülya Perin,Türkiye Kent Konseyleri 31.Dönem Başkanı Oldu

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin,Türkiye Kent Konseyleri 31 dönem başkanı oldu ve Türkiye`nin kent konseyi başkanlarıyla ekibine Çorlu Belediyesinin desteğiyle ev sahipliği yaptı.

Çorlu Kültür Merkezinde gerçekleşen 31.dönem genel kuruluna,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer,Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar ile STK ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Görevi Hülya Perin'e devreden Esenyurt Kent Konseyi Başkanı ve 30.dönem başkanı M.Hanifi Kaya yaptığı açılış konuşnasında, " Geçmişten günümüze kadar Türkiye kent konseyi platformları sürecinde binbir emekle yoğrulan, bu süreci omuzlayan kent konseyi,belediye başkanları ve genel sekreter arkadaşlara şükranlarımı sunarım. Platform ulusal ölçekte büyük mücadeleler sürdürerek görevine devam etmeye çalışıyor. Bu dönemde görevi devralacak Hülya Başkanıma ve ekibine destek olacağımızı belirtmek isteriz. Bu itibarla Türkiye çapında oluşturduğumuz platformda bundan sonraki süreçlerin toplum yararına odaklı yönetimi için ufuk açacağını, sivil ve kamuda çözüm önerilerine ve alternatif çözümlere ışık olacağını umuyorum " Dedi.

Ardından söz alan Çorlu Kent Konseyi Başkanı ve Kent Konseyi Platformları 31. dönem Başkanı Hülya Perin, " Kent Konseyleri hiyerarşik bir yapı değildir. Tamamen bilgi ve deneyim üzerinedir.Kentler arasındaki bilgi paylaşımıyla farkındalık yaratma üzerinedir. 30 ile başlayan Türkiye Kent Konseyi Platformu şu anda 120'nin üzerindedir. Platform olarak yaptığımız en önemli işlerden bir tanesi kentimizdeki yerel sorunları tartışırken, ülkemizdeki çevre,insan hakları,demokrasi, ekonomik şartlar konusundaki her türlü sorunu birlikte konuşmaktır. Kentimizin yapısını tanıma fırsatı buluyor ve kent konseyleri ile bağlarımızı güçlendiriyoruz. Birbirimizden doğru örnekleri alıyor ve bunları uygulamaya gayret ediyoruz " Dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer de kent konseyinin önemine değinerek, " Çorlu'muz diğer 10 ilçemizle beraber Tekirdağ'ımızın gözbebeğidir.Tekirdağ hızla göç alırken aynı zamanda umudun şehri olmasından, şehrimizi tercih etmesinden mutluyuz. Tekirdağımız 81 vilayetten insanların buluşarak kardeşçe yaşadığı, hemşehrilik hukukuyla, şehrine hizmet etme güdüsüyle, derdiyle dertlendiği bir şehirdir. Bizler de tam da bu sebeple buradayız. Daha güzel bir kent, ülke ve Dünya için bir aradayız. Şehrimizde ve ülkemizde katılımcı demokrasiye ihtiyaç var. Kent konseyleri gibi geniş bir yapı, katılımcı demokrasi ve sorunların çözümünde çok etken bir yapıya sahip oluyor. Bu tür oluşumlarda siyasi ve ideolojik bir yaklaşım gütmeden çözüm odaklı çalışmak en önemli gerekliliktir. Kent konseylerinin bu anlayışla bir araya gelerek çalıştığını biliyor ve hepinizi kutluyorum " Dedi.

Programa milletvekili olarak tek katılan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, " Kent konseyleri belediyelerle yakın çalışan ve bu çalışmaya paralel olan, kendi duruşunu ve vatandaşın sorunlarını yerelin gündemine taşıyışını koruyan bunu büyüten ve demokrasiye yerelde katkı veren,bunun genele ulaşmasının kıvılcımını yakan, hem sivil toplum kuruluşlarını hem siyasileri bünyesinde barındıran önemli bir platformdur. Günümüzdeki ekonomik ve toplumsal sorunların ülke gündemine taşınması için mücadelede, kent konseylerinin sırtına ağır bir yük yüklenmiş durumdadır. Bu sorumluluk bilinciyle Çorlu da gerçekleşen dönem toplantısı çok büyük önem taşımaktadır. 31. dönem başkanlığı Çorlu'muza hayırlı olsun" Dedi.

Kapanış konuşmasını yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Bugün Türkiye Kent Konseyi Platformunun 31 genel kuruluna ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çorlu,Tarihte Trakların ve Romalıların kadim izlerini taşıyan, Büyük İskender'in dahi suyundan içerek şifa bulduğu yerdir.İmparatorların, sultanların ayak izlerini taşıyan, Kırım Giraylarına asırlardır yurt olan, Mimar Sinan'ın eserleriyle bezenen, Osmanlıya iki tane Sadrazam veren bir şehirdir.At çiftlikleri ve çeşmeleriyle nam salan, camileri, Havraları ve kiliseleri göğe doğru yükselen, ciğer dolması,torba yoğurdu ve kınalı yapıncak yaprağıyla damaklarda şaheserdir. Büyük bestekar Mahmut Celalettin Paşa'nın nefesi ve ilhamıdır. Çanakkale savaşlarında doktorlarını ve evlatlarını şehit veren, " yaşasın vatan,yaşasın hürriyet, yaşasın İttihat ve Terakki " diye haykıran Memduh Şevket Esensal'ın memleketidir.

Atatürk'ün, Ziya Bey'in köşkünde misafir kaldığında Cumhuriyetimizin meşalesini yaktığı yerdir. Çorlu'muz sadece bir şehir değil, binlerce insanın anılarında ve kalplerinde yer etmiş kıymetli bir şehrimizdir. Ben de bu şehrin belediye başkanı olmaktan ve ülkenin her yerinden gelmiş sizleri ağırlamaktan onur ve gurur duyuyorum Dedi. Program dönem başkanlığının Çorlu'ya devri, plaket ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona ererken,Türkiye'nin tüm kent konseyleri başkan ve heyetleri iki gün boyunca Çorlu'yu gezerek toplantı ve temaslarda bulundular.

Kaynak : Murat Ürtekin