Tekirdağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce Mücavir Alan İçerisinde yapılan Vektör Mücadelesi (Karasinek ve Sivrisinek Larvaları ile Pire, Kene ve Bu Vektörler Yoluyla Bulaşabilecek Hastalıklarla) 15 Nisan 2013 tarihinde Larva ilaçlaması şeklinde başlayan çalışmalar 6 ay sürecek.
Larva üreme alanlarına (durgun su birikintileri, dereler, kanallar, inşaat suları, fosseptikler, rögarlar, mazgallar, çöp konteynırları vb.) yönelik gerçekleştirilecek larva mücadelesi vektör mücadelesinde başarının anahtarı olacağını belirten Veteriner İşleri Müdürü Dinçer Çolakoğlu, “Vektör mücadelesinin ana fikrinden hareketle, doğru mücadele yöntemi, vektörleri uçkun hale geçmeden larva aşamasında yok etmeye yöneliktir. Uçkun hale gelmeden yapılan larva mücadelesi sonucunda sokak ilaçlamalarına gerek kalmamaktadır. Son yıllarda elde edilen veriler başarının sırrının etkin bir larva mücadelesinden geçtiğini işaret etmekte olup bu yöntemin diğer uygulamalara göre daha ekonomik olması da tercih sebebidir. Buna göre etkin şekilde gerçekleştirilen larva mücadelesi sonucunda uçkun mücadelesinin yapılmasına ihtiyaç duyulmayacaktır” dedi.
Şehrimizde bu kapsamda belirlenen üreme alanları belirli periyotlar halinde rutin olarak ilaçlanmaktadır. Yapılan bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda çok daha başarılı olacağı düşünülmektedir.
Tekirdağ Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan isteğimiz, çevresinde durgun su birikintisi, dere, kanal, inşaat suları vb. üreme alanı bulunan bölgelerin Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildirilerek ilaçlanmasının sağlanmasıdır. Yapılacak olan bu katkılar çalışmaları daha da başarılı hale getirecektir.