info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.0619
Dolar Satış
:
35.1251
Euro Alış
:
36.4162
Euro Satış
:
36.4818
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Usulsüz Kiralanan Gölette Muratlı belediyesi Balık Tutma Festivali Düzenlendi

Muratlı Hanoğlu göletinde Muratlı belediyesi tarafından usulsüz kiralanan gölette balık tutma festivali düzenlendi.

01.10.2015 tarihinde Tekirdağ Tarım müdürlüğü tarafından ihale ve kiralama şartlarına uyulmadan 840 dekar göletin 150 dekarı sözde sazan yetiştirme kapsamında 10 yıllığına kiralanmıştı.(ihale olmadan, kısmen kiralanan bölüm ayrılıp balık stok tespiti yapılmadan tek bir kişinin tekeline bırakılmış) 6 yıldır hiçbir sazan yetiştirilme faaliyeti yürütülmediği gibi,(zaten Tarım Bakanlığı tarafından göletlerimize bırakılmak üzere 120 yavru balık gönderiliyor)bu şahıs göletin tamamına sahip çıkmış, devletin yetiştirdiği balıkları tutup satmış, ölete kamu mensupları da dahil olmak üzere kimseyi sokmamış,(bir polis memurunun bu konuda CİMER’E şikayeti de mevcuttur)gölete gelenlerden geçen yıl 20 lira bu yıl 30 lira balık tutma bedeli almış, bazı vatandaşları silah göstererek korkutmuştur.

İçişleri Bakanlık Müfettişinden Yorum; “Bu Kiralama Ağır Cezalık” Muratlı’da Kaymakamlık yapan ve halen İçişleri bakanlığı müfettişi olan Erkan Çapar, bu gölet kiralamasının ağır cezalık olduğunu söylemiş, tayini çıkınca girişimi yarım kalmıştı. Daha sonra gelen tüm Kaymakamların kiralama ile ilgili itirazları sonuç vermedi. Bu konuda şikâyetlerini CİMER’E yapan vatandaşların şikâyetleri de önceki dönem valisi Mehmet Ceylan’ın önceki dönem Tarım müdürü Zekeriya Sarıkoca ile yakın ilişkisi nedeniyle hep sonuçsuz kalmıştı. Dosya Tarım Bakanında Valilik sessiz Bu konuda gazeteci Murat Ürtekin’e çok sayıda şikayet gelmiş, adı geçen gazeteci Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye kira sözleşmesi de dâhil 55 sayfalık usulsüz kiralama dosyasını vermişti. Dosyayı Ankara DSİ müdürüne veren Bakan Pakdemirli, gerekli incelemenin başlanması talimatını vermişti.

Vatandaş Tepkili; “Tekirdağlıya Yasak, İstanbullu Av Malzemeleri Satıcılarına Serbest” Muratlı, Tekirdağ ve tüm Trakyalı amatör balık tutmaya gelen vatandaşların gölete sokulmaması, sazan yetiştirme projesinde kiralayan şahsın estantif sazan yetiştirme yapmayıp devletin balıklarını satarak ve para karşılığı balık tutturarak rant elde etmesi sonucu vatandaş tepkili olurken, Muratlı belediyesinin organizasyonunda İstanbul’dan getirilen av malzemeleri satan ve profesyonel balıkçılık yapan kişilere serbest olması, “bu gölet Muratlı halkının mı İstanbullu balıkçıların mı?” eleştirisine neden oldu.

Muratlı Belediyesi Valilikten İzin Aldı mı? Tasarrufu Tekirdağ il tarım müdürlüğünün yetkisinde bulunan, devletin her yıl gölete bıraktığı sazan yavrularının yetişmesi sonucu gölette bulunan balıkların avlanması için festival düzenleyen ve bunun geleneksel olarak her yıl yapılacağını söyleyen Muratlı Belediyesi, Valilikten ve il tarım müdürlüğünden izin aldı mı? Devletin gölete attığı balıkları tutmak ve bunu festivale dönüştürmek için izin aldı mı? Devletin milyonlarca liralık devasa balıklarının yabancı illerin profesyonel avcıları ve av malzemesi satanlar tarafından avlanması yasal mı? Vatandaş Tepkili; “Devlet de Belediye de Bize mi Karşı?” Yıllardır ilçelerinin göletinde balık tutamayan ilçe amatör balıkçıları, “biz yıllardır CİMER’E, resmi kurumlara yazı yazdık, amatör balık avlama belgemiz var balık tutamıyoruz. İstanbul ilçemizde belediye destekli balık tutma festivali yapıyor.

Biz Tekirdağlıyız, Muratlılıyız. Bizim hakkımızı koruyacak kimse yok mu?” Dediler. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye verilen dosyanın cevabı beklenirken, Tekirdağ Valiliğinin ve Tarım müdürlüğünün Muratlı belediyesinin organizasyonu hakkında inceleme başlatılıp başlatmayacağı, göletin ihale ve kiralama şartnamesine aykırı gölet için kiralamanın iptal edilip edilmeyeceği Muratlı halkı tarafından merakla bekleniyor. 

Kaynak : Murat Ürtekin