Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek kapsamında hazırlanan TR21/18/TD/0063 referans numaralı “Beklenen Hizmet İçin” talep isimli 100 saat sürecek olan eğitimler Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda 2 Şubat 2019 tarihinde yapılan 7 saatlik ilk eğitim ile başladı. Projenin açılışını Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Özgür AGDOĞAN gerçekleştirdi. AGDOĞAN yaptığı konuşmada, “Modern yönetim anlayışı kapsamında çalışanların işletmelerin amaçlarına ulaşmalarında fiziksel bir girdi olarak görülmeleri yanında, sorunlara çözüm bulan ve işletmelerin yaşadığı çevresel değişimlere uyum göstermelerine yardım edecek fikirleri üreten beyinsel bir güç olarak da değerlendirilmeleri gerekmektedir.
Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü olarak bizler de bu projede Üniversitemizdeki her bireyi en önemli girdi kaynağı olarak kabul etmiş ve insana yapılacak olan yatırımın da Üniversitemiz açısından en az üretim süreçleri ve teknolojiye yapılacak olan yatırımlar kadar değerli olduğu bilinciyle hazırlanmıştır.
Bu bilinç de ‘Çalışma Yaşamının Kalitesi’ nin arttırılmasına yönelik olan bugünkü projemizin ortaya çıkmasını sağlayan temel gerekçe olmuştur” dedi. Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi personelinin kendini gerçekleştirme ve kişisel donanımlarını artırma amacı çerçevesinde kendilerine “Empatiyi anlamak, Empati kullanımı, Empati ile İletişim” konularında eğitimler verildi. Verilen eğitimler ile merkez müdürlüğümüz insan kaynağı kapasitesini artıracak ve sağlık hizmeti almak için üniversiteye başvuran kişilerin daha iyi, kaliteli bir sağlık hizmeti sunmanın önünü açacaktır.