info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2820
Dolar Satış
:
34.3438
Euro Alış
:
37.3363
Euro Satış
:
37.4035
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ülkem İçin Projesi Koç Bayii Ve Çalışanları Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ BKM de Koç topluluğu çalışanları ve bayileri olarak “ÜLKEM İÇİN” PROJESİNİN 2012 yılı uygulamasının ilimizdeki ayağını başlatmak üzere toplantı düzenlediler.


Tekirdağ Beko bayii Raşit Akın toplantının açılış konuşmasında ;Koç holdingin projelerinden biri olan “ÜLKEM İÇİN” projesi 6 yıl önce koç topluluğunun 80. Yıl dönümünde başladı. Bu proje çerçevesin de her yıl 81 ilimizdeki koç bayileri olarak ülkemiz için ne yapabiliriz diye düşünüyor, bulunduğumuz ilin bir sorununu tespit edip çözümüne yönelik projeler geliştiriyor ve o projeleri birlikte hayata geçiriyoruz. Böylelikle ülkemizin sorunlarına karşı hem katılımcı hem de sahiplenici yol izlerken sosyal kalkınmaya da destek veriyoruz dedi.

“Ülkem İçin” Projesi, Koç Topluluğu şirketleri, çalışanları, bayileri ve tedarikçileri arasında sosyal sorumluluk olgusunu yaygınlaştırarak, toplumsal sorunlara karşı daha katılımcı bir tutum geliştirmeyi ve yerel gelişimi destekleyerek yaşam standardını yükseltecek projelerin hayata geçirilmesini amaçlayan bir çatı projedir.

Koç Holding’in 80. yılında hayata geçen “Ülkem İçin” Projesi, 2006 yılından bu yana sosyal sorumluluk alanında önemli başarılara imza atmaktadır.

Artık hem bireysel hem de kurumsal olarak bilinçli bir duyarlılığın geliştirilmesi ve sorunlara sahip çıkıp çözümün bir parçası haline gelinmesi gerekiyor. Çalışan ve bayi sayısıyla çok büyük bir aile olan Koç Topluluğu ülkemizin karşılaştığı sorunlar karşısında çözümün bir parçası olmaya çalışmaktadır.

Projenin Amacı
Sosyal sorumluluk anlayışını çalışanlarımız ve bayilerimiz arasında yayarak bu anlayışın tabana yayılmasına katkı sağlamak,
Koç Topluluğu çalışanları ve bayileri arasında bireysel olarak toplum sorunlarına karşı daha katılımcı bir tutum geliştirmek,
Koç Topluluğu şirketleri, bayileri ve çalışanları olarak sahiplenici katılımla yerel gelişimi destekleyici çalışmalar geliştirmektir.

“Ülkem İçin” Projesi sorumlu vatandaşlık bilinci doğrultusunda bireysel girişimciliğin tüm Türkiye genelinde kurumsal bir şemsiye altında gerçekleştirilmesi fikrine dayanmaktadır.

Ülkem İçin Projesinde uygulama konu ve modeli nasıl belirlenir?
Ülkemiz sorunlarına çözüm odaklı
Farkındalık yaratan
Sürdürülebilir, tekrarlanabilir, çarpan etkisi olan
Tüm şirket ve bayilerimizde uygulanabilir
Tüm Türkiye’ye yayılabilir
Toplumsal kalkınmaya yarar sağlayan
Topluluğumuzun öncü rolünü bir kez daha ortaya koyarak kamuoyunun dikkatini çeken model uygulamalar

“Ülkem İçin” Projesi’nde geçtiğimiz yıllarda neler yaptık?
2006-2007 yıllarında yerel kalkınmaya destek olan 387 yerel proje hayata geçirilmiştir.
2008-2009 yıllarında ülke geneline yaygın olarak yeşeren 7 Ülkem İçin Ormanında 1.084.000 fidan dikilmiş ve çevre bilinci ile yetişen 18.000 çocuk yetiştirilmiştir.
2010- 2011 yıllarında gönüllü ve düzenli kan bağışçısı kazanım kampanyası ile 103.000 kişi bilinçlendirilmiş ve bağışlanan 83.579 ünite kan bağışlanmıştır.

 


Yönetim Mesajı


Mustafa V. Koç

Kuruluşumuzdan bu yana temel felsefemiz, ülkemizin gelişimiyle kendi gelişimimizi birlikte düşünmektir. Kurucumuz Vehbi Koç’un “Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım” sözüyle andığımız ilke ve değerlerimiz hem ticari hem de sosyal alanda rotamızı çizmektedir.

Sosyal sorumluluk projelerimiz, Koç kültürünü oluşturan bu değerleri, tüm çalışanlarımızla ve paydaşlarımızla hayata geçirmemize aracılık ediyor.  Ülkem İçin Projemiz de bu değerler ışığında sorumlu vatandaşlık kültürünü yaygınlaştırmak için başlattığımız, ülkemizin ihtiyaçlarına odaklanmamıza imkan veren örnek bir sosyal sorumluluk projesidir. Değerli bayilerimiz, şirketlerimiz ve çalışanlarımızın projeye verdikleri destek ile sergiledikleri sosyal girişimcilik, hangi alana odaklanırsak odaklanalım, 2006 yılından bu yana ülkemiz için örnek uygulamalara imza atmamıza imkan vermiştir.

Projemizin ilk iki yılında, Türkiye’nin her yöresinde ayrı ayrı tespit edilen sorunlara yerel çözümler getiren 387 farklı proje gerçekleştirdik. 2008 yılında ise tek bir konuya odaklanarak, 7 bölgemizde, 1 milyon 84 bin fidan diktik. 2009 yılında ise projenin devamı olarak, ilköğretim okulu öğrencilerinde çevre bilincinin geliştirilmesi ve doğal kaynakların verimli kullanılmasına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla, TEMA ile işbirliği içinde, 81 ilimizde çevre eğitimleri vererek 18 bini aşkın “Dünyayı Kurtaran Çocuk” kazandık.

2010 – 2011 yıllarında ise kan bağışının insan hayatı için önemi konusunda farkındalık yaratarak, gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçısı sayısının artmasını amaçladık ve Türk Kızılayı ile birlikte “Ülkem İçin Kan Veriyorum” kampanyalarını düzenledik. 30 Mayıs 2012 itibarıyla 100.733 bağışçı, 83.579 ünite kan bağışı kazandırdık. Bir ünite kanın 3 hayat için umut olduğunu düşünürsek yaklaşık 250.000′in üzerinde kişinin hayatına dokunmuş olduk.

Ne mutlu ki, bu çalışmalarımız ödüllerle onurlandırıldı. Bunlardan ilki, Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin “En Başarılı Gönüllülük Programı” ödülü. Diğeri ise, kan bağışı kazanım kampanyaları ile TÜHİD’in 10. Altın Pusula ödüllerinde sağlık kategorisinde “En Başarılı Sosyal Sorumluluk Uygulaması” ödülüdür.

Ülkem İçin Projemizin 2012 – 2013 yıllarındaki teması ise, “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” olarak belirlendi. Ülke nüfusumuzun %12,29’u engelli. Engelliler de toplumun yararlandığı tüm olanaklardan bağımsızca yararlanma hakkına sahiptir.

Bu proje ile amacımız, engellilerin iş ve sosyal hayattaki yaşam kalitelerinin iyileşmesine destek olmak ve engellilik konusunda toplumsal bilincin ve duyarlılığın oluşturulmasını sağlamaktır. Bu amaçla projemizin iki yıllık sürecinde bir çok çalışma hayata geçireceğiz.

Koç Topluluğu olarak, sosyal sorumluluk projelerinin sahadaki somut etkisi kadar orta ve uzun vadedeki dolaylı etkilerine de çok önem veriyoruz.

Önümüzdeki yıllarda da “Ülkem İçin” diyerek, el birliği ile ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz.dedi.

Toplantıya Tekirdağ Beko Bayii Raşit Akın Tekirdağ Kent konseyi başkanı Levent Gündoğdu, Millieğtim Müdür yardımcısı Mehmet Boran, Ziçev başkanı Rukiye Güneş, Tekirdağ Kent Konseyi Engelliler Meclis başkanı Murat Yıldız, alternatif yaşam derneği eğitim psikolog Ceren Kurtay, Boğaziçi Üniversitesi Uluslar arası ilişkiler mezunu Adem Vural(Görme Engelli) Kamuda memur, Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümü son sınıf öğrencisi Bülent Demirer(işitme engelli), Hacıilbey ve süleymanpaşa ilkokul öğrencileri ile engelli vatandaşlarımız katıldılar.

 Mustafa V. Koç