info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.4119
Dolar Satış
:
35.4757
Euro Alış
:
36.4604
Euro Satış
:
36.5261
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye’nin Avrupa Yükü Tekirdağ’dan Taşınacak

Anadolu sanayicisinin ürünlerini Avrupa’ya demiryoluyla ulaştıracak Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) projesi kapsamında Manisa’dan Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun törenle uğurladığı konteynır treni Bandırma Limanı’nda Ro-Ro gemisine yüklendi.

Bandırma’dan yola çıkan gemi akşam saatlerinde Tekirdağ Limanı’na ulaştı. Tekirdağ Limanı’ndaki konteynır indirme çalışmasını Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, yönetim kurulu üyeleri ve BALO Operasyon Müdürü Erhan Aksoy izledi. Ro-Ro gemisinden indirilen konteynırlar, limanın içine giren trenlere yüklendi. Trenler yüklemenin bitmesinin ardından Almanya’ya doğru ilk yükünü taşıyacak.
 
BALO sayesinde işadamlarının rekabet gücünün artacağım ifade eden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, projenin Anadolu’da üretilen ürünlerin en kısa sürede ve en az maliyetle Avrupa’ya ulaştırılmasını amaçladığını söyleyerek, 2005′te başlayan projenin işadamlarına rekabet gücü katacağım söyledi. Günay, yüklerin yüzde 30 daha ucuza taşınacağını belirterek, üretilen ürünün 5 günde Avrupa’ya ulaşacağını belirti. Tekirdağ’ın proje ayaklarından biri olduğunu söyleyen Günay, “Proje kapsamında 32 kilometrelik tren yolu Tekirdağ’a ulaştırıldı. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi Türk iş dünyası tarafından benimsendi. 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmada öneli bir proje” dedi.
 
BALO’nun 3 ayaktan oluştuğunu aktaran ve BALO Operasyon Müdürü Erhan Aksoy, “Yaklaşık 1.5 yıldır bu proje için çalışmalar yapıyoruz. Projenin üç ayağı bulunuyor. İlk ayağında yurt içinde toplanan konteynırların Bandırma Limanı’na ulaşması. İkinci ayağı buradan Ro-Ro ile konteynırlar Tekirdağ Limanı’na getirilmesidir. Üçüncü ayağı ise Tekirdağ Limanı’ndan kesintisiz trenle Avrupa’ya ulaştırılmasıdır” dedi.
 
BALO için özel bir yazılım sistemi hazırladıklarını söyleyen ve BALO Operasyon Müdürü Erhan Aksoy, projeyle Türkiye’de olmayan bir yazılımı harekete geçirdiklerini de belirterek BALO’ya yük veren işadamlarının rezervasyonlarını görebileceği gibi aynı THY’de olduğu gibi 3 ay sonraki yükünün ne zaman kalkıp ne zaman ulaşacağını da görebileceklerini belirtti. Aksoy, “İşadamlarımız hem zamandan hem de paralarından tasarruf edecek. Gecikmeler kesinlikle yaşanmayacak. Bu konteynırlar yüzde 30 daha fazla yük alabiliyor” dedi.