info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye`de Bir İlki Başardılar

Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi,Türkiye`de yapılmayanı yaptı ve görme engelliler İçin özel bölüm oluşturdu.

Tekirdağ’ın kültürel mirasının ve bilgi birikiminin önemli bir parçası olan Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi, toplumun her kesimine hizmet verme misyonunu bir adım daha ileri taşıyarak, görme engelli vatandaşlar için özel bir bölüm açtı. Bu yeni bölüm, görme engelli bireylerin eğitim ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla tasarlandı.

Yeni açılan görme engelliler bölümü, braille alfabesiyle basılmış kitaplar ile dergiler, sesli kitaplar ile dergiler, kısmi görme engelliler için topaz okuma cihazı ve görme engellilerin kullanabileceği bilgisayarlar ile bir dizi kaynakla donatıldı. Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi olarak, her bireyin bilgiye eşit erişim hakkına sahip olduğuna inanıyor ve bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Görme engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve onlara ilham verecek bu yeni bölümün, kütüphanemizin toplum için sunduğu hizmetler arasında özel bir yere sahip olacağına inanıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, görme engelli bireylerin hayatını zenginleştirmek için “Konuşan Kitaplık” projesini hayata geçirmiştir. Bu proje, Millî Kütüphane bünyesindeki Görme Engelliler Merkezi üyelerinin, sesli kitapları zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, telefonları üzerinden dinleyebilmelerine olanak tanıyan bir mobil uygulamadır.

Konuşan Kitaplık, görme engelli vatandaşlarımızın bilgiye erişimini kolaylaştırarak, eğitim ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu değerli projesi, teknolojiyi kullanarak sosyal fayda sağlama ve toplumsal eşitliği destekleme yönündeki kararlılığının bir göstergesidir Dedi.

Tekirdağ Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Kemal Yıldız, görme engelli üyelerinin gerek açıköğretim gerek Üniversite eğitimi gerekse gazetelerdeki haberlere ulaşımda bir milat olduğunu ifade ederek,bu tür teknik cihaz ve bilginin tozlu depolarda kalması yerine, Türkiye'de bir ilki başararak görme engellilerin hizmetine sunan Müdür Ahmet Hacıoğlu'na bir plaketle teşekkür etti.

Kaynak : Murat Ürtekin