info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5815
Dolar Satış
:
35.6456
Euro Alış
:
37.1109
Euro Satış
:
37.1778
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, “Çiftçi Kayıt Sistemine Biz Talibiz”

Sağlıklı tarım politikalarının oluşturulması, güncellenmesi, geliştirilmesi için çiftçi kayıt sisteminin biran önce Tarım Bakanlığı’ndan alınarak birliklere verilerek hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Çiftçi kayıt sistemini oluşturmaya biz talibiz. Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Sayın Eker de buna sıcak bakıyor.” dedi.

Tekirdağ Ziraat Odası ve Süt Birliği’nin hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Süt Üreticiler Merkez Birliği Başkanı Ali Koyuncu, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Belediye Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, Chp İl Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Tekirdağ Ziraat odası başkanı İmdat Saygı, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, TSO Başkanı Cengiz Günay, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat, Meclis Başkanı Mustafa Özden, Ziraat Odalar Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Başoğlu, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Hüseyin Kantar, Süt Üreticileri Başkanı Tevfik Keskin, Belediye Başkan Yardımcılar Eyüp Yiğiter, Mehmet Özen,  Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Muhtarlar, ziraat odası başkanları, süt üretici birlik yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Dünyanın tarım sektörü açısından farklı bir noktaya doğru gitmeye başladığını söyleyen Genel Başkan Şemsi Bayraktar, “Türkiye bu duruma kayıtsız kalamaz. Dünyada tarım önemli bir sektör haline geldi, şimdi dünyadaki gelişmelerin ve uluslararası kuruluşların aldığı birçok karar bizi çok yakından ilgilendiriyor. Dünya Ticaret Örgütü ve Avrupa Birliği’nin almış olduğu kararlar bizler için önem taşımaktadır.” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, Tarım Bakanlığı’nın bazı görevlerine talip olduklarını belirten Bayraktar, “Çiftçi eğitimi, yayıncılık, enformasyon hatta çiftçi kayıt sistemine talibiz. Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e konuyu açtık. Bakan Eker, sıcak baktığını söyledi.” dedi.

Gelişen ülkelerde Meslek Kuruluşları bu tür hizmetleri verdiğini kaudeden Bayraktar, “Ama biz Meslek Kuruluşlarını Türkiye’de güçlü hale getiremediğimiz için her şeyi tarım teşkilatına bırakmışız, tarım teşkilatının da tek başına bu işlerin altından kalkması mümkün değildir. Biz bunlara da talibiz.” dedi.

Süt Üreticileri Merkez Birliği genel Başkanı Ali Koyuncu, “Türkiye’de 7 milyon ton civarında süt üretimi kontrol ediliyor. 6 milyon ton süt üretimi kontrol edilemiyor. Başbakan Erdoğan 2,5 milyon öğrenciyi ilgilendiren süt ihalesinde 3 bölgeye teklif verilmedi. Tekliflerde 200 gramlık paketlere 52 ve 42 kuruş fiyat verildiğini açıkladı. Bizler süt üreticileri olarak birlikte hareket etmek zorundayız. Birlikte hareket ettiğimizde daha güçlü oluruz. Ocak 2012 de sanayicilerle yapılan anlaşmada 80 kuruşluk fiyat bugün 70 kuruşa düşürülmüştür. Et ve canlı hayvan ithalatı devam etmektedir. Hansların hayvanları Hasanlara dağıtılmaktadır. Bugün için yoğurtta yüzde 178. Peynirde yüzde 155 fiyat artışları oldu. Sanayicilerle anlaşma yapıldığı halde fiyatların düşürülmesi ahlaki ve ticari değildir. Sanayicilere 74 milyon süt tozu desteği verilmiştir.” dedi.
Son olarak kürsüye çıkan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de hizmete giren yeni binanın çiftçilere hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Daha sonra katımcılar tarafından hizmete giren binanın açılış kurdelesi kesildi. Davetliler binayı inceleyerek bina hakkında bilgi aldı.