info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyakent in Düzenlediği İhale Mevzuatı Eğitimi Yoğun İlgi Gördü

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent 2013 yılı Şubat ayı etkinlik programı çerçevesinde düzenlenen İhale Mevzuatı konulu eğitim programı 13 Şubat 2013 Çarşamba günü Malkara Ticaret ve Sanayi Odasında, gerçekleştirildi.

 

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent 2013 yılı Şubat ayı etkinlik programı çerçevesinde düzenlenen İhale Mevzuatı konulu eğitim programı 13 Şubat 2013 Çarşamba günü Malkara Ticaret ve Sanayi Odasında, gerçekleştirildi.
 
Eğitim programı uzman eğitmenler tarafından işlenerek, İhale Mevzuatı konusundaki son güncellemelerin katılımcılarla paylaşılması sağlandı.
 
2013 yılının ilk Eğitim Semineri için Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç verdiği mesajda;
"Belediyelerimizin önemli hizmetlerinden biri olan İhale Mevzuatı konusunu odak alan eğitimimizi Malkara Belediye Başkanlığı ev sahipliliğinde gerçekleştiriyoruz. Birlik Üyemiz ve aynı zamanda Encümen Üyemiz Malkara Belediye Başkanımız Birol Kaya ve ekibine, eğitim programı adına yaptıkları katkılarından dolayı Birliğimiz adına teşekkür ederim.
Trakyakent Belediyeler Birliği olarak, 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılı boyunca da üye belediyelerimize eğitim alanında hizmet verebilmek amacıyla belediyelerin teknik ve mali kapasitelerini karşılamayı amaçlayan bir eğitim takvimi oluşturduk. Trakyakent’ in üye belediyelerinin personellerine daha kapsamlı hizmet vermesini amaçlayan bu çalışmalarımız her ay ayrı bir üyemizin ev sahipliğinde, çeşitli eğitim başlıkları altında konuların ilgilileri ile 2013 yılı boyunca paylaşılmaya devam edecektir.
Belediyelerimizin kendi taleplerinden oluşan eğitim başlıklarımız altında bir araya gelen aynı görev koluna taraf personellerimiz aynı zamanda karşılıklı iletişim, deneyim paylaşımı ve kurumlar arası iyi uygulamaları da süreçte yakalama imkanı bulmaktadır.
Eğitimlerimizin tüm katılımcılara yararlı olmasını diler, saygılarımı sunarım." dedi.
 
Gerçekleşen “İhale Mevzuatı” programına İçişleri Bakanlığı İç Denetçisi Tahir Tekin, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları ve Üye Belediyelerden yaklaşık 80 personel katıldı.
 
Tanınırlık İlkemiz En Önemli Kavramımızdır
Eğitim programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz konuşmasında; ''2000 yılında kurulmuş olan Birliğimiz 2009 yılından itibaren belirgin bir yükseliş göstermiştir. Trakyakent Belediyeler Birliği, Birlik Başkanımız Op. Dr. Adem Dalgıç ve Encümen Üyesi Belediye Başkanlarımızın oluşturduğu vizyon ve misyon sayesinde Türkiye'deki en aktif Belediye Birliklerinden bir tanesi olmayı başarmıştır.
Yerinde yapılan etkinlikler içerisinde olmaya gayret ettik bütün bunları planlarken bazı ilkeler belirledik, geriye dönüp baktığımızda çok haklı konuları hedeflediğimizi ve gerçekleştirdiğimizi görmekteyiz. Birlik Başkanımızın bu kapsamda kararlılıkla sürdürdüğü ''Yerinde Etkinlik ve Tanınırlık'' ilkemiz en önemli kavramımız oldu. Birliğin kaynaklarını verimli ve yerinde kullanarak Birliğimizin tanınabilirliliğini artmasını sağlamak için Birliğimize maksimum faydalar getirecek özgün çalışmalar içerisinde yer almaya çalışıyoruz. Geriye dönüp baktığımıza bize fayda sağlamamış hiç bir çalışmamız bulunmamaktadır'' ifadelerine yer verdi.
 
Eğitimler Belediyelerimize Önemli Katkılar Sağlıyor
Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz’ in açılış konuşmasını yapmasının ardından Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya’da bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Kaya yaptığı konuşmada, Trakyakent Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “İhale Mevzuatı” eğitimine ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür etti. Eğitim faaliyetlerinin Malkara’da devam etmesinden ayrıca memnuniyet duyduğunu ifade eden Trakyakent Encümen Üyesi Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’a Trakyakent’e vermiş olduğu değer ve Birliğin tanınırlığının artmasında gösterdiği gayret adına teşekkür ederek eğitimlerin başarıyla sürdürülmesini temenni etti. Belediye Başkanı Birol Kaya konuşmasında “Birliğimizin gerçekleştirdiği bu etkinliklerin Belediyelerimize önemli ölçüde değer ve katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
 
Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Belediyecilikte önemli gördüğü konular ve Trakyakent’in son dönem faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Başkan Kaya’nın yaptığı konuşma katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.
 
Eğitim programında İçişleri Bakanlığı İç Denetçisi Tahir Tekin İhale Mevzuatı konusuna odaklanırken 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre İhale Usulleri Ve Doğrudan Temin Uygulaması, İhale Süreci ve Sözleşmelerine değindi. Öğleden sonraki oturumlarda ise Uygulama Sürecinde Sık Karşılaşılan Uygulama Hatalarına interaktif yöntemle cevaplar verildi.
 
Programın sonunda İçişleri Bakanlığı İç Denetçisi Tahir Tekin, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak bazı önemli bilgilendirmelerde bulundu.