info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Türk Kameranına Menfur Saldırıyı Kınıyoruz

Çerkezköyspor-Tekirdağspor maçında olaylar çıktı, bir basın mensubu darp edildi

 

TRAKYA TÜRK KAMERAMANINA MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ
 
Tekirdağspor, Çerkezköy Mustafa Uğraş stadında Çerkezköyspor ile karşı kaşıya geldi. Maçı 80. dakikada Fırat’ın golü ile Çerkezköyspor 1-0 kazandı. Maç sırasında taraftarlar arasında arbede çıktı. Trakya Gazetesi Muhabiri ve Trakya Türk Televizyonu Kameramanı Hakan Karaca, Çerkezköyspor Yöneticileri tarafından darp edilerek, fotoğraf makinesine el kondu.
 
Maçta Gerilim
 
Tekirdağspor Yönetim kurulu üyeleri ile Çerkezköyspor yöneticileri arasında taraftar sayısı yüzünden tartışma çıktı.
 
Çerkezköyspor Yönetim kurulu üyelerinin “sadece 60 kişi tribüne girebilir. 61. Kişiyi kabul etmeyiz” sözleri üzerine Tekirdağspor yönetim kurulu üyeleri buna itiraz etti. İtirazın sonunda
 
Tekirdağspor yönetim kurulu üyeleri ile Çerkezköyspor Yönetim Kurulu üyeleri arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın sonunda tüm Tekirdağspor Taraftarı tribüne alındı. Bunu görüntüleyen Muhabir Hakan Karaca’ya da tepki gösteren Çerkezköy Yönetim Kurulu üyeleri, “ Çekemezsin Yasak, ne yazacaksın ki?” diye tepki gösterdi. Muhabir Hakan Karaca’nın “ Bana Müdahale edemezsiniz, Haber alma Özgürlüğümüzü kısıtlayamazsınız. Ben çekerim ve yorum da bana ait” sözleri üzerine gelirim daha da arttı.
 
Yasak Delindi
 
Maç başlamadan önce stadyumda, saha kenarında bir görevlinin elinde sigara ile dolaşması gözlerden kaçmadı. Bu kişi sigara içerken fotoğraf karelerine yansıdı.
 
Maçta olaylar çıktı
 
Çerkezköypor maçın 80. dakikasında Fırat’ın golü ile öne geçti. Çerkezköyspor Futbolcusu Fırat, Tekirdağspor Taraftarının bulunduğu tribüne gelerek el kol hareketleri yapınca Tekirdağspor Taraftarı tepki gösterdi. Şeref Tribününde Taraftar
 
Çerkezköy Mustafa Uğraş stadında, Çerkezköyspor taraftarı Şeref tribününe alındı. Çerkezköyspor taraftarı Tekirdağspor’dan bir idari sorumluya da küfürler yağdırdı. Tekirdağspor Taraftarının bulunduğu tribüne de el kol hareketi yapan Çerkezköyspor Taraftarından dolayı olaylar çığırından çıktı. Olayları polis güçlükle kontrol altına alabildi.
 
Yönetim Basın Mensubuna Saldırdı
 
Olaylar esnasında Trakya Gazetesi Muhabiri ve Trakya Türk Televizyonu Kameramanı Hakan Karaca olayları görüntülemek için Şeref Tribünü’nün önüne doğru yöneldi. Fotoğraf çektiği sırada Çerkezköyspor kulüp Başkanı Ahmet Korkmaz tarafından, fotoğraf çekmesini engellemek amacıyla zorla Fotoğraf makinası alınmak istendi. Bunun üzerine olay yerine gelen Çerkezköyspor Basın Sözcüsü Hayrettin Çetinkaya, Muhabir Hakan Karaca’ya yumruk attı. Çıkan arbedede , Çerkezköyspor İdarecileri tarafından fotoğraf makinesine el konuldu. Daha sonra görevli sivil polis memuru tarafından makine Çerkezköyspor İdarecilerinden geri alındı. Bunu gören Tekirdağspor Taraftarı ise Çerkezköyspor yönetim kurulu üyelerine büyük tepki gösterdi.
 
“Basın Mensuplarına karşı uygulanan şiddette son verilsin”
 
Olayın üzerine Muhabir Hakan Karaca bir açıklama yaptı. Muhabir Karaca açıklamasında Basın Mensuplarına karşı uygulanan şiddet ve tehditlerin artık son bulması gerektiğini söyledi.
Türkiye’de bu tip olaylarla haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaya çalışıldığını ifade eden Karaca, şunları kaydetti; “ Maça gittiğimde, ‘maçtan görüntü alamazsın, biz buna izin vermiyoruz,’ diye görüntü çekmeme izin verilmedi. Maçın başlamasına kısa bir süre kala Tekirdağspor Yönetimi ile Çerkezköyspor Yönetim Kurulu üyelerinin tartıştığını gördüm. Görüntü almaya başladım. Bu sırada Çerkezköy Yönetim Kurulu üyeleri, ‘neden çekiyorsun, sana çekme demedik mi, ne yazacaksın,’ dediler. Ben haber yapma özgürlüğünün kimse tarafından kısıtlanamayacağını söyledim. Olayların büyümemesi için oradan ayrıldım. Maçın son bölümünde golü atan Fırat’ın gol sevinci sırasında Tekirdağspor Taraftarının bulunduğu bölüme gelerek el kol hareketi yaptığını gördüm. Bunun akabinde Tekirdağspor taraftarı buna tepki gösterdi. Şeref tribününde bulunan taraftarlar da Tekirdağspor tribününe karşı el kol hareketi yapınca gerilim daha da yükseldi. Bende fotoğraf çekmek için Şeref tribününe doğru gittim. Burada tellerin üzerinden fotoğraf çekerken Kulüp Başkanı Ahmet Korkmaz fotoğraf makinemi elimden zorla almaya çalıştı. Daha sonra Çerkezköyspor Basın Sözcüsü Hayrettin Çetinkaya bana yumruk attı. Fotoğraf makinemi zorla aldılar. Bu olaydan sonra Tekirdağspor taraftarının tepkisi daha da artırdı. Olaylar daha da büyüdü. Ben de darp raporu alarak şikayetçi oldum. Basına karşı uygulanan şiddetin son bulması ve bu davanın örnek teşkil etmesi için davamın sonuna kadar arkasındayım.
 
“Herkese Teşekkür”
 
Karaca, kendisine yapılan bu menfur saldırı sonrası destek veren herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı:
Bu olaydan sonra bana geçmiş olsun dileklerini sunan, Vali Yardımcımız Mustafa Masatlı’ya, Milletvekilimiz Emre Köprülü’ye Belediye Başkanımız Adem Dalgıç’a, Belediye Başkan yardımcılarına, Ak Parti Yönetim Kurulu üyelerine, Tekirdağspor Başkanı Gürsel Erbap’a Tekirdağspor Yönetim Kurulu üyelerine, Tekirdağspor Akreditasyon sorumlusu Akın Şenel’e, Basın Mensubu arkadaşlarıma ve olay sırasında tepkilerini ortaya koyan Tekirdağspor Taraftarına teşekkür ediyorum." dedi
 
Biz de  ellidokuz.com ailesi olarak Hakan Karaca'ya yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor,geçmiş olsun diyor,böyle bir olayın,tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.SPOR,DOSTLUK,BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR.KAVGA DEĞİL
 
                                                                                       MURAT ÜRTEKİN
 
Kaynak : Murat Ürtekin