info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.4495
Dolar Satış
:
34.5115
Euro Alış
:
36.2759
Euro Satış
:
36.3412
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Kalkınma Ajansı Toplantılara Devam Ediyor

Trakya Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Programı Bilgilendirme Toplantıları devam ediyor. Ajans, program hakkında bilgilendirmek amacıyla Edirne ve Kırklareli’nde toplantı düzenledi.

Trakya Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Programı Bilgilendirme Toplantıları devam ediyor. Ajans, program hakkında bilgilendirmek amacıyla Edirne ve Kırklareli’nde toplantı düzenledi.
Toplantıda, TR21 Trakya Bölgesi’nde kurumsal kapasitenin artırılması amacıyla hazırlanan 2013 Yılı Teknik Destek Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.
Trakya bölgesinde yer alan üç il merkezinde düzenlenen toplantılara potansiyel başvuru sahipleri yoğun ilgi gösterdi. Başvuru süreci ve programlar hakkında temel bilgilerin sunulduğu toplantılarda örnek faaliyet konuları, uygun olmayan maliyetler ve bir önceki programla ilgili istatistikî bilgilere de yer verildi. 
Ajanstan yapılan açıklamada toplam bütçesi 300.000 TL olan programın ilk dönem başvurularının 29 Ağustos’ta bittiği, ikinci dönem başvuruları 31 Ekim’de, üçüncü dönem başvuruları ise ayrılan bütçenin yeterli olması durumunda 31 Aralık’ta sona ereceği kaydedildi.
2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının ise kalkınma ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına ve kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarına destek sağlamak amacıyla açıldığı belirtildi.
Büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesine ve bu kararların yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetlerin de destekleneceği programın öncelikleri arasında yenilik ve girişimcilik, üretim ve lojistik, enerji verimliliği, kentsel kimlik ve tasarım, afet acil yardım, kültür ve turizm konularındaki fizibiliteler, planlama ve araştırma çalışmaları yer alıyor. 
Mahalli idareler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, teknoloji geliştirme bölgeleri ve teknoparklar, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, birlikler ve kooperatifler ile sivil toplum kuruluşlarının başvurabileceği DFD Programı çerçevesinde proje başına 25.000 ila 75.000 TL karşılıksız hibe desteği sağlanıyor.