info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5815
Dolar Satış
:
35.6456
Euro Alış
:
37.1109
Euro Satış
:
37.1778
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Temayül Yoklaması Yapıldı

Ak Parti genel başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin’inde katıldığı, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı İsmet İnönü Spor Salonunda temayül yoklaması yaptı.

Tüm İlçeler ve Büyükşehir Belediye Başkanı için tek tek sandık başına giderek kendi aday adaylarını belirlediler.
 
AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı 1 Kasım günü sona eren Aday Adayları Başvurularının ardından 9 kasım günü  temayül Yoklaması gerçekleştirdi. Her İlçenin adı bir sandığa verilerek ilçe teşkilatları kendi  ilçelerinde ki adayın kim olmasını istediklerini gizli oy şeklinde  sandık başına giderek fikirlerini belirledi. Tüm İlçe teşkilatları hem kendi ilçeleri için hemde büyükşehir belediye başkanlığı için  sandık başına gittikten sonra Temayük Yoklamasının sandıkları Açıklanmak üzere AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilmek üzere toplandı.
 
Temayül Yoklaması tüm teşkilat mensuplarının sandık başına giderek oy kullanması yaptıktan sonra  son buldu.
 
BAŞBAKAN'A SAHİP ÇIKTI
 
Salona gelen Mehmet Ali Şahin Gündeme Dair Gazetecilerin sorularını cevapladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın aksine, Başbakan’a sahip çıktı. Şahin, “Genel başkanımızın ifade ettiği, parti sözcümüzün hükümet sözcümüzün değişik vesilelerle gündeme getirdiği konu kontrol dışı birtakım öğrenci evlerinin kontrolsüzlük sebebiyle aileleri tarafından ilgili bakanlıklara ve hükümetimize yapılan şikayetleri gündeme almaktan ibarettir. Kontrolsüz öğrenci evi niteliğindeki bir takım yerlerin kontrolünü sağlamaya yönelik bir açıklamadır dedi.
 
ANAYASA KONUSUNDA BDP’YE YÜKLENDİ
 
Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişikliği ile igili muhalefetin yan çizdiğini ileri sürerek CHP ve BDP’ye yüklendi. Şahin mecliste BDP’in 26 millet vekili var, 524 millet vekili Anayasa değişikliği yapacağız diyecek ama 26 millet vekili karşı çıktığı için bu gündeme alınmayacak. Böyle bir şeyi kabul edebilirmisiniz? O zaman sittin sene anayasa değişikliğini yapamazsınız bu ülkede. Çoğunluk bunu kabul ediyorsa 367 millet vekili sayısı sağlanıyorsa niye yasa çıkarmayalım. Söz konusu maddelerde uzlaşma sağlanıp değişiklik yapılırsa. Konut dokunulmazlığı, kişinin özel hayatı, hak ve özgürlüğü konusu daha da güven altına alınır dedi. 
 
Anayasa’nın 20. Maddesinin hak ve özgürlükleri kapsadığını anımsatan Şahin, “Ben hukukçu bir milletvekiliyim. 2 yıla aşkın süredir Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda görev yapıyorum. Kimsenin konutuna hakim, mahkeme kararı olmadan girilemez. Anayasa’nın 20. maddesinde bu açık. Kimsenin özel hayatına müdahale edilemez. Ne bir vali ne bir bakan, ne bir emniyet müdürü kimsenin konutuna girme konutunda arama yapma, özel hayatına müdahale etme, üstünü başını arama yetkisine sahip değil.” dedi.
 
 
Hak ve özgürlükleri daha da güçlendirmek istediklerini aktaran Şahin, “Sayın Başbakan’ın açıklamalarında kimse Türkiye’de temel hak ve özgürlüklerin geriye gideceği şeklinde bir düşünceye kapılmasın. Biz temel hak ve özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz. Amacımız budur. Bundan sonra atacağımız her adamında buna yönelik olacaktır.” dedi.
 
Bakan Bayraktar, Holiday Inn Otel’de MİAD'ın düzenlediği 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Bakan Bayraktar’ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Malatyalı iş adamları, bazı milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı. Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen kurul toplantısında kürsüye davet edilen Bakan Bayraktar, genel kurul toplantısının hayırlı olmasını temenni etti. Bakan Bayraktar daha sonra bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 
Bakanlık olarak başlattıkları kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren Bayraktar, “Türkiye'mizde yapı sektörü de maalesef, Türkiye’nin geçmişten gelen on yıllarca gelen konjüktör itibariyle şehirlerimiz adeta bir kamplaşma şeklinde oluştu. Çok kötü bir yapı stokumuz var. 20 milyon birim konutumuzdan yaklaşık 6,5 milyon konutumuz deprem fay hattı üzerindedir. Bunları yenilememiz lazım. Bir deprem olduğu zaman, bir afet olduğu zaman ülkemizin ekonomisi çok ciddi şekilde aşağıya düşüyor, çok ciddi şekilde can kayıpları oluyor. Artık Amerika’nın ve Japonya’nın yakaladığı modern dünyadaki ülkelerin yakaladığı depremden zarar görmeme olgusunu bizim de artık yakalamamız lazım. Kentsel dönüşümde çok ciddi gayret içerisindeyiz. Vatandaşımız da belli bir ahenk içerisinde. Vatandaşımızın talebi doğrultusunda, vatandaşımızın rızasını ve gönüllüğünü yakalamak suretiyle kentsel dönüşümü tüm Türkiye’de dalga dalga bunu 81 vilayette kentsel dönüşüm noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Başta İstanbul, İzmir, Bursa’da deprem bölgelerinde olmak üzere devam ediyor. Bunu inşallah artıracağız. Bu ciddi şekilde iş hayatını, sadece iş hayatı sektörünü değil bizim özel sektörümüzü dinamize edecek. Hep biliyor herkes söylüyor işte 200 tane yan sektörü tetikliyor. İş hayatını tetikliyor, malzemeyi tetikliyor” dedi.
 
"Türk olarak önde olduğumuz, en iyi bildiğimiz işlerden bir tanesi inşaatçılık" diyen Bakan Bayraktar, “Bugün dünyada, dünya pazarlarında ne ile öne çıkıyoruz? İhracatımız belli noktaya geldi ama yurt dışına gönderdiğimiz hizmet sektörü olarak birinci önceliğimiz inşaat sektörü. Ama inşaat sektörünü gönderirken oyun kurucu değiliz. Oradaki sözleşmeleri, şartnameleri, mahal listelerini, projeleri biz yapmıyoruz. O noktaya gelemedik. İngiliz, Amerikan, Avrupalı firmalar, Japon firmalar yapıyor projeleri, mahal listelerini biz gidiyoruz müteahhitlik yapıyoruz adeta taşeron gibi. İstediğimiz parayı oradan getiremiyoruz. Çünkü bizim yapmadığımız mahal listelerindeki bizim ülkemizin inşaat malzemelerini kullanamıyoruz. Biz kendi teknik müşavirlerimizin imzalarıyla alamıyoruz. Yabancı müşavirlerin imzasıyla alıyoruz” diye konuştu.
 
Yapı denetim kanununda getirilecek sistem ile birlikte ciddi bir reform yapacaklarını belirten Bakan Bayraktar, “Bizim bu yeni imar kanununda, yeni kentsel dönüşümde, yeni yapı denetim kanununda getireceğimiz sistem ile Türkiye’de çok ciddi bir reform, çok ciddi bir değişim dönüşüm olacak ve inşaat sektörümüz, malzeme üretimimiz, teknik müşavirlik sistemimiz çok ciddi şekilde gelişecek” dedi.
Türkiye’nin enerji bağımlısı bir ülke olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Enerji bağımlısı bir ülkeyiz. Şimdi uğraşıyor dünya, Amerika’da kaya gazı çıkartılmaya çalışıyor bir de kızgın kayalara su pompalamak suretiyle bir taraftan pompalayıp diğer taraftan almak suretiyle enerji üretmeye çalışıyor. Amerikalılar bunu yapıyor bir miktar ama öyle uyanık ki, bunun bilgisini Avrupa’ya satıyor, korkunç para kazanıyor buradan. Biz de Türkiye olarak bu yeni konjüktürde enerji tasarrufuna gitmek için binalarımızı yenileyeceğiz. Türkiye daha iyi bir noktaya getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Malatyalı İş Adamları Derneği, yapılan bu konuşmanın ardından Bakan Bayraktar’a programa katılımlarından dolayı bir plaket takdim etti.