info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.4495
Dolar Satış
:
34.5115
Euro Alış
:
36.2759
Euro Satış
:
36.3412
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TEKSANDER Basınla Buluştu

Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, yaptığı basın toplantısında Türkiye’nin 13’üncü Sanayi Odası’nı Tekirdağ’a kazandıracaklarını söyledi.

22 Ocak’ta kurulan ve öncülüğünü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin yaptığı Tekirdağ Sanayiciler Derneği, Tekirdağ’daki Dernek Binası’nda düzenlenen tanışma toplantısında ilde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. 
 
Toplantıya katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Tekirdağ Sanayiciler Derneği Başkanı Ömer Sarıoğlu, “Derneğimiz 19 sanayicimizin bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyeti olarak yapmış olduğumuz çalışmaları bundan sonra derneğimiz üzerinden devam ettireceğiz. Bildiğiniz gibi Trakya’da devletimiz ve hükümet tarafından uygulanan çok önemli iki proje var. Birisi 10 milyar TL bütçeli Trakya Gelişim Projesi, diğeri 15 ana başlıkta yatırım programlanan 3.2 milyar TL’lik bütçeye sahip Ergene Havzası Koruma Eylem Planı’dır. 6 Mayıs 2011’de ÇOSB’de Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açıklanan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı’nın en önemli ayaklarından biri Ergene Nehri’ne bırakılan evsel ve endüstriyel atıkların arıtılmasıdır. Bu proje ile Ergene Havzası’ndaki 10 OSB’nin endüstriyel atık suları nehri görmeden, arıtılmış bir şekilde 56 kilometrelik boru hattı ile Marmara Denizi’ne 4 bin 800 metre dip akıntıda eksi 47.5 metrede deşarj edilecektir. Çalışmaları Ergene Havzası Koordinatör Valisi Ali Yerlikaya’nın yönetiminde ülkemizin saygın üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi denetiminde yürütüyoruz” dedi. 
 
"SANAYİCİLER YETERİNCE TEMSİL EDİLEMİYOR"
 
Çevreci ve yeşil üretim için Ergene Havzası sanayicilerinin birlikte adım atmaları gerektiğini söyleyen Sarıoğlu, “Bu büyük projelerin hayata geçmesi için TSO’nun kurulması elzemdir. Çevreci ve yeşil üretime TSO ile ulaşacağız” diye konuştu. 
 
Tekirdağ’da toplam 13 OSB ve 1 Serbest Bölge bulunduğunu söyleyen Ömer Sarıoğlu, “Bu bölgelerde yaklaşık bin 200 sanayi kuruluşu, bölgelerin dışında da yaklaşık 200 sanayi kuruluşu var. İlimizde 5 tane Ticaret ve Sanayi Odası var. Maalesef il genelindeki bin 400 sanayici bu 5 odaya dağılmış olduğundan odalarımız yönetimlerinde yeterince yer bulamıyoruz. Odalarımız yönetimlerinin neredeyse tamamı esnaf ve tüccar arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Bunu söylerken onlara karşı olumsuz bir düşünce içerisinde olduğumuz anlaşılmasın. Onlar esnaf ve tüccarlara yönelik gündemleri rahatlıkla ele alıp gerekli çalışmaları yapabiliyorlar. Oysa biz sanayicileri ilgilendiren konuların ise biz sanayiciler tarafından ele alınması gerekiyor. İlimizdeki en büyük TSO Çorlu TSO’dur. Çorlu TSO’nun yaklaşık 5 bin üyesi var. Bu üyelerin yaklaşık 750’si sanayicidir. Çerkezköy TSO’nun 3 bin civarında üyesi var. Bu üyelerin de yaklaşık 400’ü sanayicidir. Kalan 350 sanayicimiz ise diğer 3 odalarımıza dağılmış durumdadır. Sanayiciler, oda yönetimlerinde maalesef yer edinmekte zorlanıyor. Sanayi kenti olan ilimizde faaliyet gösteren 5 odamızın başkanları arasında bir tane bile sanayici yok. Dolayısıyla iş yükü, eleman sayısı, rekabet koşulları ve riskleri esnaf ve tüccar iş adamlarımıza göre oldukça farklı olan biz sanayicilerin layıkıyla temsil edilebilmesi, sorunlarının sanayiciler tarafından ele alınarak çözülebilmesi yönünde adımların atılabilmesi için biz sanayicilerin Sanayi Odası çatısı altında toplanmamızın zamanı geldi” ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmasına TSO’nun kurulması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Sarıoğlu, “Öncelikle Tekirdağ Valimiz Ali Yerlikaya ve Tekirdağ Milletvekillerimizden bu konuda destek istedik. Ardından yaklaşık 6 aylık bir süreç içerisinde bin 40 sanayicimizden TSO’nun kurulması için imza topladık. TOBB’dan bize başvuru için bin sanayicinin imzası gerektiği söylenmişti. İstesek bin 400 sanayicimizin tamamından imza toplayabilirdik” dedi. 
 
Görüştükleri herkesin Tekirdağ’ın Sanayi Odası’nı hak ettiğini söylediğini ifade eden Ömer Sarıoğlu, “Herkes bu konuda destek sözü verdi. Müteşebbis Heyet olarak süreci hızlandırmak amacıyla kurulacak olan Tekirdağ Sanayi Odası’nın alt yapısını hazırlamak üzere Tekirdağ Sanayiciler Derneği’ni kurduk. İlk olarak ilimizdeki tüm sanayicilerimizi, Sanayi Odası kuruluş çalışmalarında gelinen nokta hakkında bilgilendirmeyi ve dernek üyeliklerini tamamlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte resmi ve sivil kurumları, medya ve tüm dinamikleri ile birlikte hareket ederek kısa sürede Tekirdağ’ı hak ettiği Sanayi Odası’na kavuşturmak için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu. 
 
Basın toplantısının ardından TEKSANDER Yönetimi, basın mensupları ile birlikte Yelken Kulüp’te yemek yedi.