info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlı Kahveci Gündem Oldu

Tekirdağ`ın Süleymanpaşa ilçesi, Çiftlikönü mahallesindeki bir kahveci,kahvehanenin ön duvarına astığı tabelalarla,ilçede yaşayanlar tarafından büyük takdir alıyor.

Dededen üç kuşak esnaf olan Ömer Akyol isimli kahvehane,sahibi,,gerek kahve müşterisi gerekse mahalle esnafına çağrıda bulundu ve asmış olduğu, " lütfen küfürlü ve yüksek sesle konuşmayalım, çocuklara,bayanlara saygılı olalım " yazılı tabelalarıyla Süleymanpaşa halkının gönlünü fethetti.

Bu konuda düşüncelerini dile getiren Çiftlikönü mahalle esnafı Ömer Akyol, " Bu cadde çok kullanılıyor.Aşağıda ilkokulumuz var ve çok sayıda öğrencimiz geçiyor. Çok sayıda çocuk ve bayan bu caddeyi kullanıyor. Kahveye gelenler olsun, çınarın altında oturanlar olsun, küfürlü konuşuyorlar. Ben de gerek müşterilerime gerekse meydanda oturanlara ahlaki uyarı olarak böyle bir çözüm buldum. Bazen yüksek ve küfürlü konuşanlara yazıyı göstererek, caddeden geçen kadın, çocuk ve ailelere kötü örnek olmayalım türünde uyarıyorum. Yaz ayında olduğumuz için müşteriler dışarıda oturuyorlar ve bazen küfürlü ve yüksek sesle konuşuyorlar. Ben de gerekli müdahaleyi yapıyorum. Bu tür durumlarda şikayet yerine, tüm Çiftlikönü esnaflarının adına konuşuyorum, rahatsızlıklarını bize iletsinler. Biz de sahildeki, parklardaki huzuru caddemizde de birlikte sağlarız. Türk milleti olarak saygılı,ahlaklı ve dostane ilişkiler içinde yaşamak bizim ananelerimizdendir " Dedi.

Çiftlikönü mahallesi sakinleri de bu tür topluma duyarlı kişilerin ödüllendirilerek tüm esnaflarla örnek olması gerektiğini ifade ettiler.

Kaynak : Murat Ürtekin