info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.8417
Dolar Satış
:
32.9009
Euro Alış
:
35.1212
Euro Satış
:
35.1845
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da Ermeni Tehciri ve 1915 Gerçekleri Konferansı Yapıldı

Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı kültür merkezinde Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu,Türk Ocağı Tekirdağ Şubesi, Tekirdağ Aydınlar Ocağı Derneği, Kırım Türkleri Derneği Tekirdağ Şubesi, Tekirdağ,Turan Devletleri Derneği ve Tekirdağ Namık Kemal Derneği olarak ortaklaşa edilen ERMENİ TEHCİRİ ve 1915 GERÇEKLERİ konferansı dünyaca ünlü tarihçi önceki Türk tarih kurumu başkanı Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu`nun anlatımıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Ermeni Tehciri nin gerçek içyüzünü belgelerle, anlattığı Konferansta yaptığı konuşmada; "Aslında bir Ermeni katliamı olmamış, asıl Van' da on binlerce Türk vatandaşı Ermeni çetelerce katledilmiştir. Fakat biz uluslararsı alanda bu katliamları gözler önüne sermekte ve Ermenilerin katliam yaptığını açıkça söylemekte yetersiz kaldığımız ve kamuoyu oluşturamadığımız için, bir avuç Ermeni lobisi, kendi katliamlarını örtbas etmek için Ermeni Tehciri ve katliam diye uydurarak karalama yoluna gitmekteler. Asıl katil olan onlardır ve on binlerce Türk vatandaşını acımasızca katletmişlerdir.

Katliamda toplu mezarlar olur. Biz ve tüm Dünya devletleri Ermeni katliamına dair tek bir mezar bulamazken,Van'da Ermenilerin acımadan katlettikleri Türklerin topluca gömüldükleri yeri biz ispatladık. Türk milleti ne Osmanlı döneminde ne de Türkiye Cumhuriyeti döneminde hiçbir masumun canına, malına,namusuna zarar vermemiştir. Aksine gayrimüslimlerin, ecnebilerin gerek dinini yaşaması gerekse can ve mal güvenliğinin sağlanması başta Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Osmanlı döneminde de Türkiye Cumhuriyeti döneminde de devlet güvencesi altında olmuştur.

Biz bunu Gerek Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti belgelerinde gerekse bir çok Avrupa devletleri, Amerika,Rusya arşivlerinde ispatladık. Onlar ise 1.Dünya savaşı döneminde tüm Türkiye'de ve Van'da katliam yaptıkları halde yapmadıklarını ispatlayamıyorlar. Türk halkı vicdanlıdır, hoşgörülüdür ve adildir. Mazlumun yanında, zalimin karşısındadır. Gerçek katliam yapanlar, Van'da Ermenilerdir, Bosna'da Sırplardır, Gazze'de İsraillilerdir. Biz tek bir şey için özür dileriz,o da Van'da katledilen vatandaşlarımızın kaybettiği canlarının hesabını Ermenilerden yeteri kadar soramadığımız, bu katliamları Dünya kamuoyuna yeteri kadar duyuramadığımız için özür dileriz " Dedi.

Konferans sonunda Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu genel başkanı Nihat EFE günün anısı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzalı bir tablosunu, Tekirdağ Türk Ocağı başkanı Kamile Gülgezen’ de çiçek ve el dokuma tarihi Karacakılavuz işleme halısını Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu’na hediye etti.

Kaynak : Murat Ürtekin