Aysal-Nahide Güven çifti, "Biz görünen engelliyiz, onlar ise görünmeyen engelli" dedi.
Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi, 2014 yerel seçimlerinde de siyasi partiler, tüm ülke vatandaşlarının demokrasi için sandığa gitmesi gerektiğini söylerken, birçok engelli ise gerekli hazırlıkların yapılmaması nedeniyle vatandaşlık görevini yerine getiremeden, evine dönmek zorunda kaldı.
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde ikamet eden 71 yaşındaki Aysal Güven ve 59 yaşındaki Nahide Güven çifti, sabah saatlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek amacıyla seçmen kağıtlarında yazılı olan, 'Nurullah Narin İlkokulu'na geldi. Fakat engelli çift, oy kullanacakları sandığın, okulun ikinci katında olduğunu öğrenince, yetkililere kızdı. Her seçim dönemi aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade eden Aysal Güven, “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin kurucusuyum. Benim merak ettiğim nokta, İlçe Seçim Kurulu, Sakatlar Derneği’nden oy kullanacak olan engellilerin listesini neden istemiyor?” diye sordu.
Engellilerin nerede, nasıl oy kullanacağına ilişkin bilgilerin internet ortamında olduğunu öğrenen Aysal Güven, “Ben internete bakmak zorunda mıyım? Belki ben okur-yazar değilim, ama sakatım. Nasıl olacak? Ben geçen seçimlerde de buraya geldim. Aynı şeyleri anlattım. Ben Türkçe mi konuşamıyorum, yoksa karşımdakiler mi Türkçe anlamıyor. Onların engelli olmayacağının garantisi var mı? Bizler görünen engelliyiz, onlar ise görünmeyen engelliler” dedi.
Bu sırada seçim görevlilerinden biri, “3 kişi ile birlikte gelip çiftin oy kullanmasını sağlayacaklarını söyledi. Yaklaşık 10 dakika sonra tekrar gelen seçim görevlisi, “İlçe Seçim Kurulu ile görüştük. Kesinlikle dışarıya oy sandığı çıkamayacağını söylediler. Özür dileriz” dedi. Bunun üzerine Aysal Güven ile eşi Nahide Güven, oy kullanamadan evlerine dönmek zorunda kaldı.