info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.0619
Dolar Satış
:
35.1251
Euro Alış
:
36.4162
Euro Satış
:
36.4818
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Tabip Odası Kadın Hekimlik Komisyonu

Bugün 25 Kasım 2012, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü. Dominik Cumhuriyeti’ndeki diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kadının (Mirabel Kardeşler) tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinden 52 yıl sonra, kadınlar şiddete uğramaya ve öldürülmeye devam ediyorlar.

Kadınların tarihi zorlu hak mücadeleleri ile doludur. Kadınların emekleri, bedenleri ve özgürlükleri için verdikleri mücadelelerin, bize öğrettiği en önemli gerçek, kadın dayanışmasının anlamıdır. Bugün hala kadınların dayanışmaya her zamankinden fazla ihtiyacı var.

Kadına yönelik şiddet artıyor çünkü “kadın” giderek yalnızlaştırılıyor, toplum desteğinden ve kaynaklarından mahrum ediliyor. İstihdam, sağlık ve sosyal güvenlik konularıyla ilgili devlet politikaları kadını erkeğe daha bağımlı kılma çabası içinde ve bağımsız olduğu iddia edilen mahkemelerde kadına yönelik şiddet girişimleri erkeğin affedilmesiyle sonuçlanıyor.

Kadınların ücretli – ücretsiz emek kıskacında esnek ve güvencesiz çalışmaya mahkum edilerek, güvenceleri olmadan tarım, temizlik, atölye işçisi olarak çalıştırılırken sağlık için risk oluşturan koşullar yüzünden can vermelerine sebep oluyor. 4+4+4 yasası ile kadınları eve kapatmak, ucuz işgücü yaratmak ve erken yaşta evliliğin önünü açmak hedefleniyor. Ev içi emeği tanımlanmayan ve eşdeğer işe eşit ücret ödenmeyen cinsiyetçi ekonomik politikalar önümüze koyuluyor.
 

Şiddetin fiziksel ve ruhsal sağlık sonuçları sosyal ve duygusal olarak bireyin, ailenin ,ve toplumun tümünü etkilemektedir. Kısa ve uzun vadede düşünüldüğünde şiddetin etkileri kadının mesleki ve kariyer yaşamını olumsuz etkileyerek veya sona erdirirken, onu yoksulluğa ve ekonomik bağımsızlığını kaybetmeye itecektir. Eğer şiddet aile içinde yaşanıyorsa, aile yaşamı tahrip olurken, çocuklar yoksulluk yaşayacak ve aile yaşamına olan güven ve inançlarını kaybedeceklerdir.
 

Hiçbir şiddetin, sadece polisiye önlemler, elektronik kelepçe, hadım etme gibi ithal yöntemlerle önlenemeyeceğini, kadınlara yönelik şiddetin sonlandırılması için göstermelik çözümlere değil, kadın-erkek eşitliğinin ve kadınların vatandaşlık haklarının daha çok vurgulanmasına gerek olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.
Türkiye’de kadınlar, meslekleri ve yaşları ne olursa olsun şiddete uğramaya devam ediyorlar.
 

DOKTOR DÖVEN KAYMAKAMIN CEZASI SÖZDE KALDI!
Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi’ndeki Sağlık Merkezi’nde görevli doktor Bahar Tekin’i tartakladığı iddiasıyla hakkında ceza ve tazminat davası açılan eski Kocaköy Kaymakamı Muhammed Gürbüz’e, kasten yaralama suçundan 2 bin lira para cezası verildi. Mahkeme verilen cezayı 5 yıl erteledi.Şiddet görüldüğü üzere   korumakla yükümlü devletin kendi memur yada amirleri tarafından yapılabiliyor.
 

Bilinmelidir ki biz kadın hekimler olarak bedenimize istedikleri gibi müdahale etmeyi kendilerinde hak gören, taciz ve tecavüzü meşru kılan erkek egemen sisteme karşı evde, sokakta, işyerinde, gözaltında, savaşta hiçbir kadın şiddete uğramayana, öldürülmeyene dek mücadele etmeye devam edeceğiz.
 

TEKİRDAĞ TABİP ODASI
KADIN HEKİMLİK KOMİSYONU