Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, vatandaşlara daha iyi hizmet sağlamak amacıyla 3 projeyi hayata geçirdi. Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün faaliyete geçirdiği tüm sigortalıları dijital ortama aktarılması, sıramatik projesi ve inşaat projeleri ile vatandaşların işlemlerinin hızlandırılarak zaman ve emek kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Projeleri değerlendiren Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mahmut Kotan, Tekirdağ ili sınırları dahilinde 1950-2004 yılları arası işlem görmüş tüm işverenlerin yanlarında çalıştırmış oldukları sigortalı çalışanlarına ait prim ücretleri ve günlerini gösterir bordroların dijital ortama aktarılmak suretiyle sağlanacak faydaların analizinin yapılması amaçlandığını söyledi.
Projeyle zamandan tasarruf yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kotan,"Mevcut arşiv ve ciltleme sisteminde belge aranması, bulunması, fotokopi alınması işlemleri önemli miktarda emek ve zaman kaybına yol açmaktadır. Buna rağmen belge suretlerinin tam olarak alınamadığı, her belge istendiğinde aynı emek ve zaman kaybı yaşanarak belgelerin bu işlemler sırasında daha da yıprandığı ve her geçen gün belge olma niteliğini yitirdiği gözlenmiş olup bordroların elektronik ortama aktarılmak suretiyle ortak erişime açılmasının zaruri hale geldiği tespit edilmiştir. Mevzubahis bordroların elektronik ortama aktarılarak kullanıcı erişimine açılması halinde, çok kısa zamanda ekrana getirilerek gerektiğinde asıl belgelere dokunulmadan çıktı alınabilmesinin mümkün olacağı, emek ve zaman kaybı ile belgelerin daha da yıpranmasının önleneceği ve gereksiz personel istihdamının ortadan kalkacağı açıkça görülmektedir'' ifadelerini kullandı.
“'SIRAMATİK PROJESİYLE’ HİZMETLER DAHA SAĞLIKLI İLERLEYECEK”
Sıramatik Projesi ile hizmetlerin daha sağlıklı ilerleyeceğini vurgulayan Mahmut Kotan, kurumun giriş kısmına ve yoğun olan Sigortalı Tescil ve Hizmetler Servislerine, Emeklilik Servisi 3, Genel sağlık Sigortası Ödeme Servisi ve Yurt Dışı İşlemleri Servislerine konulan sistem ile kuruma gelen vatandaşların hizmet alma sürelerinin denetlenmesini daha hızlı hizmet verilmesini ve doğru yönlendirilmesini hedeflediklerini belirtti.
Sıramatiğin çalışmasından bahseden Kotan "Sıramatik de 5 tane buton bulunuyor. Gelen vatandaşlarımız TC’sini bilenler bir de hatırlayamayanlar için bir başka buton mevcut. Randevulu giriş butonu ile de vatandaşlar kuruma gelmeden önce sırasını alabiliyor. Tekrar giriş butonu ile de öğleden önce işlemi tamamlanmayan vatandaşın öğleden sonra aynı sıra numarası ile işlemini devam ettirebiliyor. Özel giriş butonuyla da hastalara, hamilelere, gazilere, yaşlılara ve engellilere işlem önceliği sağlanıyor" dedi.
Vatandaşa daha iyi ve ferah ortamlarda hizmet verilmesi için il ve ilçelerde SGK inşaatı çalışmalarına devam ettiklerini de belirten SGK Müdürü Kotan, "Çorlu SGK hizmet binası inşaatı başladı. Malkara SGK inşaatı, 28 Ocak 2014 tarihinde SGK İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığında ihalesi yapıldı. Çerkezköy ve Hayrabolu SGK inşaatlarının proje çizimleri yapılıyor. Yeniçiftlik Eğitim Dinlenme Tesisinin projesi yapıldı. İhalesine çıkılacak '' dedi.