Tekirdağ limanın özelleştirme kapsamında 30 yıllığına 105 milyon dolara ihale edilen Akport şirketi ile özelleştirme idaresi arasında 15. Yılda yani bu sene karşılıklı anlaşmazlıklar sebebiyle geri alınmıştı.
Tekirdağ limanın Türkiye için çok önemli bir konumda olması sebebiyle ithalat ve ihracat yapan firmaların çalışmaları aksayacağından, hükümet tarafından çözüm bulunması için yapılan karşılıklı görüşmeler sonrası özelleştirme idaresi tarafından liman TDİ genel müdürlüğüne devir edildi.
Bu devir sonrası bugüne kadar limanda hizmet veren Akport şirketinin tüm makine ve personelinin taşeron olarak çalışması kararına varıldı. Bu karar 13 Temmuz 2012 saat 17:00 de 4 ay süresi doldu. Bu süre için de Akport şirketinin hizmet karşılığı aylık olarak istediği 295 bin dolarlık bedel bu güne kadar hiç ödenmediği gibi yapılan protokol gereği, 2. Operasyon durdurmanın bu gün saat 24:00 itibari ile sona ereceği, ve TDİ tarafından konuyla ilgili acentelere verilen bilgide limandaki hizmetin durdurulacağı bilgileri verildiğini öğrendik.
Bu gün Tekirdağ limanın da çalışan 60 civarında personel ile limanla ilgili çalışan taşıma sektörü acente hizmeti veren ve dolayısıyla limandan geçimini sağlayan binlerce kişinin gelecek endişesi içinde kara kara düşündükleri görülüyor. Konunun sadece Tekirdağ ile sınırlı olmadığı tüm Türkiye denizcilik sektörünü ithalat ihracat yapan firmaları da ilgilendirmektedir. Limanın şu anda tek sahibi olarak görülen TDİ şirketinin konuya neden bu kadar ciddi bakmadığı merak ediliyor.
Tekirdağ Taş. Koop. De liman hizmetlerinin aksamaması için kendi ortaklarına ait akaryakıt bayiliğinden 350 bin TL lik de mazot alacağı bulunduğu açıklandı. Bütün bu konuların bu gün saat 24:00 e kadar çözüm bulması, başta iktidar milletvekilleri ve Tekirdağ valisi Zübeyir Kemelek in konuyla bizzat ilgilenerek limandaki çalışmaların çözüme kavuşturulması beklenmektedir.