Kış dönemine girilmesiyle birlikte baca yangınlarına ve zehirlenmelere karşı Tekirdağ İtfaiyesi vatandaşları uyararak dikkatli olmaları ve gereken tedbirleri almaları gerektiğini hatırlattı. Tekirdağ itfaiyesi yaptığı bilgilendirmede:
1. Soba yakılması sırasında benzin, tiner gibi parlayıcı ve patlayıcı sıvı maddeleri kullanmamalı, yakıldıktan sonra sönen sobalara kesinlikle dökülmemelidir.
2. Soba ve boruların çevresinde çamaşır kurutulmamalı.
3. Sobadan sıçrayabilecek kıvılcımlara karşı önlem alınmalı sobaların altlıkları mermer veya demir materyallerden olmalı.
4. Plastik dekoratif amaçlı baca kapakları kullanılmamalı.
5. Rüzgârlı havalarda soba tütmesi ve karbondioksit zehirlenmesine karşı tedbirli olunmalı, yatmadan önce sobanın söndüğünden emin olunmalı.
6. Ayrıca yangından korumak için çocukların kibrit, çakma gibi, maddelerle oynamamaları gerekmekte olup, küçük çocuklar kesinlikle evde tek başlarına bırakılmamalı.
7. Şofben baca bağlantıları çok iyi yapılmalı ve iyi bir çekiş sağlanmalı.
8. Doğalgaz ve LPG kaçakları için gaz alarm dedektörleri kullanılmalı.
9. Mutfakta yemek pişirme ocakları hava cereyanı olabilecek bir yere ve perdelerin yakınına yerleştirilmemelidir.
10. Olası bir gaz kaçağında kapıların ve camların açılarak evin havalandırılması, kaçak LPG ise yerde biriken gazın, doğalgaz ise tavana yakın yerde biriken gazın dışarı çıkması sağlanmalıdır.
11. Eğer evinizde veya herhangi bulunduğunun ortamda yangın çıkarsa kesinlikle panik yapılmaması gerekmektedir. Unutulmaması gereken yangın başlangıçta küçük bir yangın söndürücü veya bir kova su ile söndürülebilir. Bu yüzden ilk müdahaleyi yaptıktan sonra eğer söndürülemiyorsa 110 nolu telefondan itfaiyeye haber verilir. İhbar verirken yangın yerinin adresi binanın cinsi, kaç katlı olduğu, içeride herhangi birinin bulunup bulunmadığı ve en önemlisi isim ve soy isim kesinlikle belirtilmelidir. Yangın yerinden ayrılırken yangının büyümemesi için yangın kapıların kapatılması, yangın esnasında ilk olarak çocukların ve yaşlıların ve tahliye edilmesi gerekmektedir’ denildi.