info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5516
Dolar Satış
:
35.6156
Euro Alış
:
36.8320
Euro Satış
:
36.8984
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ ın göç haritası çıkartıldı

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye nin en çok göç alan ikinci ilinin Tekirdağ olduğunu ifade ederek, bir göç haritası çıkarıldığını söyledi.

Tekirdağ ın Türkiye nin her ilinden göç aldığını kaydeden Vali Doğan, "Tekirdağ en çok Edirne, Kırklareli, İstanbul, Samsun ve Sinop tan göç alıyor" dedi. 2007 Genel Nüfus Sayımı na göre il genelinde yıllık nüfus artış hızı yüzde 22,19 olarak belirlenen Tekirdağ da göç haritası çıkarıldı. Tekirdağ da hangi illerden ne kadar insan yaşadığını belirlemek için bir çalışma yaptıklarını kaydeden Vali Doğan, şehrin göç haritasının çıkarıldığını söyledi. Tekirdağ ın, Türkiye de sanayisi ve ekonomisi ile göç alan ikinci şehir olduğuna dikkat çeken Vali Doğan, en çok Edirne den ve en azda Burdur dan göç aldıklarını ifade etti. Vali Doğan, "Tekirdağ da Türkiye de en çok göç alan ikinci ildir. Bu çerçevede Tekirdağ da hangi illerden ne kadar insan yaşıyor diye bir çalışma yaptık. Tekirdağ da, Tekirdağlılardan sonra en çok nüfus kayıtları doğum itibari ile Edirne ve İstanbullular geliyor. En azda 330 kişi ile Burdurlular yaşıyor. Ama Türkiye nin 80 ilinden de Tekirdağ da çeşitli sayılarda insanlar var. Örneğin Sinop, Diyarbakır, Trabzon, Kastamonu ndan muhtelif sayılarda insanlar yaşıyor.

Bu Tekirdağ daki mevcut iş gücü arzından kaynaklanıyor. Yani Tekirdağ ın ekonomik büyüklüğünden kaynaklanıyor. Tekirdağ da ekonomi insanlara iş ve aş sağlıyor. İnsanlarda Türkiye nin çeşitli illerinden gelip Tekirdağ da yaşamaya çalışıyorlar. Bu çerçevede de Türkiye nin her yerinden Tekirdağ da yaşayan hayatını kazanan insanlar görüyoruz. Sadece çalışanlar değil girişimci ve işadamlarını da Tekirdağ da görüyoruz" dedi.

Sınır ili olan Edirne den yoğun bir şekilde göç aldıklarını belirten Vali Doğan, 60 bin kişinin sadece Edirne ve Kırklareli nden çalışmak için Tekirdağ a geldiğini söyledi. Sanayi ve Ekonomisi ile göç alan Tekirdağ ın İstanbul dan 27 bin, Samsun dan 22 bin ve Sinop tan da 15 bin kişi göç aldığını kaydeden Vali Doğan, en az göçün ise 330 kişi ile Burdur dan alındığını kaydetti.

2007 genel nüfus sayımına göre Tekirdağ ın toplam nüfüsu 728 bin 396 olarak gerçekleşti. Sanayi bölgeleri olan Çerkezköy ve Çorlu ilçeleri göç yoğun olarak görüldüğü yerler olarak tespit edildi. Nüfusu en çok artan iller arasında Türkiye de 9 ncu sıraya yerleşen Tekirdağ yıllık nüfus artışı hızı bakımından ise Türkiye nin 5 nci şehri oldu. Yoğun olarak göç alan Tekirdağ da eğitim konusundaki sıkıtıları da beraberinde getirdiğini kaydeden Vali Doğan derslik açığını kapatmak için son 6 yılda eğitim altyapısı adına bin 600 derslik yapıldığını söyledi.