info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2757
Dolar Satış
:
34.3374
Euro Alış
:
37.3528
Euro Satış
:
37.4201
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünden Akran Zorbalığı Konferansı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ’Akran Zorbalığı’ konulu konferans düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta öğrencilerin okullarda yaşadıkları akran zorbalığı konularında, öğretmenler ve veliler bilgilendirildi.
 
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tarık Tekin, konferansta yaptığı konuşmada İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli eğitim Müdürlüğü ve NKÜ ortaklığında öğrencilerin ve çocukların okullarda, sosyal hayatta yaşıtları ve yaşı büyük olanlardan gördükleri zorbalıklar konusunda velileri ve öğretmenleri bilgilendirdiklerini söyledi.
 
Proje ile Tekirdağ ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğrenim gören çocuklar arasında akran zorbalığı ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade eden Tekin, "Proje kapsamında bu güne kadar pilot okullarda akran zorbalığının belirlenmesi yönelik anket çalışmalarımız oldu. 650 öğrenciye akran zorbalığı hakkında sorduğumuz sorularda yüzde 44’ü 280 öğrenci akran zorbalığı gördüğü kaydedildi. Akran zorbalığını yüzde 37,5 ile en çok sınıflarda görülürken, yüzde 12,9 koridorlarda, yüzde 10,7 ise okul bahçesinde görüldüğü belirlendi" şeklinde konuştu.
 
İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tekin'in, konuşmasının ardından NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Elif Kıran konu hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Yrd. Doç. Dr. Kıran, akranları tarafından istismar edilen çocukların, olanlara göz yumduğunu ve sessizce olanların geçmesini beklediğini ifade ederek, "Oysa bu sessiz bekleyişi boyunca çocuk kendine olan güvenini yitirir ve çeşitli psikolojik sıkıntılarla karşılaşır. Bu çocukların deneyimlerinin anlatılması, bu konuda farkındalık oluşturmak ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak hayati önem taşır. Zorba olan kişide yeme bozuklukları, psikiyatrik problemler, suça karışma, akademik olarak olumsuz davranışlar, zorba arkadaşlar, cezalandırıcı disiplin yaklaşımları görülmektedir. Zorbalığa maruz kalan kişiler depresyon, intihar düşünceleri, yalnızlık, düşük öz saygı, kaygı, psikiyatrik problemler, yeme bozuklukları, daha az popülerlik gibi davranışlar sergilemektedir" diye konuştu.