info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.0283
Dolar Satış
:
34.0896
Euro Alış
:
37.8693
Euro Satış
:
37.9375
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Geleceğin Ticaret Merkezi Olmaya Aday

Tekirdağ ın tarım bölgelerini oluşturan batı bölgesinin yanında, doğu bölgesindeki sanayi ve ticaret faaliyetlerinin hızla geliştiğine vurgu yapan Tekirdağ Valisi Kemelek, Yeni hizmete girecek olan limanlarla birlikte, Tekirdağ Türkiye de yer alan en önemli şehirlerden biri haline gelecek. dedi.

 

Tekirdağ Aktif Sanayici İş Adamları Derneği (TASİAD) başkan ve üyeleri iftar yemeğinde buluştu. Vali Zübeyir Kemelek burada yaptığı konuşmada Tekirdağ'daki gelişimi ele alarak, Tekirdağ'ın doğusuna bakıldığında bir sanayi kenti; batısına bakıldığında da bir tarım ve hayvancılık kenti olarak görüldüğünü söyledi. Yakın gelecekte Tekirdağ'a yeni limanların kazandırılacağını ifade eden Kemelek, Tekirdağ'ın sahip olacağı iç limanla bir ticaret merkezi haline geleceğini müjdeledi. TASİAD'ın, aktif ve genç işadamlarını bir araya getirmekle Tekirdağ'a önemli bir hizmette bulunduğuna değinen Kemelek, Tekirdağ ilinin dış ticaret hacminin artmasıyla işadamlarının sorumluluğunun biraz daha artacağını kaydetti. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, TASİAD'ın Tekirdağ'daki çalışmalarının kendisini memnun ettiğini ve yaptığı çalışmalarla işadamlarına örnek olduğunu belirtti.
 
Afrika'daki açlığa değinen Akbulut, "Bu kampanyalarda halkımızın yardımseverlik duygularının en üst noktaya geldiğini görmek bizlere gurur veriyor. Buna rağmen ben halkımızdan bu gayretlerini arttırarak hiç olmazsa en küçük yardım olarak belirlenen 5 TL tutarındaki SMS'leri daha fazla gönderelim. Somali ve diğer açlığın pençesindeki diğer insanlara daha fazla yardım edelim. Halkımızın SMS yardımlarını en azından birkaç kez yapması açlıkla boğuşan Afrika'yaçok önemli yardım olarak yansıyacaktır" dedi. Tekirdağ'da devam ettirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler veren Tekirdağ TASİAD Derneği Başkanı Kasım Özadalı da, üyeleri olan Tekirdağ'daki iş adamlarını daha da faal hale getirmek için yapılan çalışmaları yoğunlaştırdıklarını aktararak, "Tekirdağ'dan da Sabancı ve Koç gibi saygın markalar gelecekte ortaya çıkacaktır" diye konuştu.