info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5815
Dolar Satış
:
35.6456
Euro Alış
:
37.1109
Euro Satış
:
37.1778
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Damlama Su Projesi

Tekirdağ İl Özel İdaresi Başkanı Mustafa Masatlı, "Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında olan Damlama Su Projesi nde, suyun verimli kullanılması düşünüldü" dedi.

 

Tekirdağ İl Özel İdaresi Başkanı Mustafa Masatlı, "Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında olan Damlama Su Projesi'nde, suyun verimli kullanılması düşünüldü" dedi. 
 
Tekirdağ İl Özel İdaresi ile Trakya Kalkınma Ajansı (TKA) arasında, Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında uygulanacak "Damlama Sulama Projesi", TKA binası Toplantı Salonu'da düzenlenen törenle imzalandı. 
 
Masatlı toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de su kaynaklarının azaldığını ifade ederek, suyu idareli kullanmanın önemine değindi. 
 
Damlama Sulama Proje'sinin Tekirdağ'da ilk defa uygulanacağını belirten Masatlı, projenin, ilk etapta, Malkara'nın Küçük Hıdır Köyü'nde ve Hayrabolu'nun Karayahşi köyünde uygulanacağını söyledi. 
 
Projeyi genişleterek, tüm Tekirdağ'a yaymak istediklerini ifade eden Masatlı, şöyle konuştu: 
 
"Dünya'da gerek doğal afetler, gerekse diğer etkenlerle, kullanılabilir su miktarı azalıyor. Dünya, bize miras değil emanettir. Emanete iyi bakmalıyız. Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında olan Damlama Su Projesi'nde, suyun verimli kullanılması düşünüldü. Proje, 4 bin 747 dekar alanı kapsıyor. Bu projenin maliyeti, 1 milyon 651 bin 438 TL. Bu paranın, 863 bin 558 TL'lik kısmı TKA tarafından karşılanırken, 787 bin 888 TL'lik kısmı da İl Özel İdaresi tarafından karşılanıyor. Damlama Su Projesi'nin, iki yılda kendini finanse edeceğini düşünüyoruz. " 
 
TKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün de konuşmasında, TKA'nın en büyük meblağlı projelerinden birine imza attıklarını kaydederek, tarım ve çevre konulu projelere her zaman destek verdiklerini söyledi. 
 
Üstün, "Trakya, her ne kadar haritada yeşil görünse de aslında kurak bir bölge. Trakya'nın su planlarında çok sayıda baraj ve gölet yapımı bulunuyor. Damlama sulama projesi ile diğer sulamalara oranla yüzde 70-80 oranında tasarruf ediyoruz. Bu projeye sahip çıkmalıyız. Bu fırsatı Trakyalıların kaçırmaması gerekiyor. Trakyalı çiftçiler, damlama sulama projeleriyle tarlasını buluşturarak, topraklarının ne kadar değerli olduğunu görsünler" diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Masatlı ve Üstün, damlama sulama ile ilgili projeleri imzaladılar. 
 
Toplantıya, İl Özel İdare Tarımsal İşler Müdürü Niyazi Mete de katıldı.