info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Emin Benan Utku; Tüm Festivallerimiz Keşkek Tadında Olacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5.`si düzenlenen Keşkek Şenliği, büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa Kaymakamı, Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Keşkek Şenliği, 2 gün boyunca Tekirdağ ve komşu illerden gelen ziyaretçileriyle keyifli bir organizasyona sahne oldu. Belediye Başkan Vekili, Kaymakam ve Tekirdağ'ın üst düzey idarecilerinin halka keşkek dağıtımı ve temsili keşkeklik buğday dövme programının ardından festival ile ilgili bir konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Emin Benan Utku; " Sağ olsunlar bizden önceki idareciler böyle festivalleri ilçemize kazandırmışlar. Bize düşen görev, bu festivalleri daha yükseklere taşımak ve İlçemizi Uluslararası seviyeye götürmektir. Her ne kadar göreve yeni gelmiş olsak da halkımızı bu etkinlikten mahrum edemezdik. Başkanımız Volkan Nallar sayesinde bunu başarmanın mutluluğunu ve gururunu taşıyoruz. Bizler yapacağız değil yaparız anlayışıyla her zorluğun üstesinden geliriz. Halkımız şunu bilsin ki Süleymanpaşa belediyesi olarak, Kiraz tadında, Keşkek tadında, Karpuz tadında, Üzüm tadında lezzetli ve keyifli festivaller yapmaya devam edeceğiz. Bizim Sevdamız Süleymanpaşa, Sevdamız Tekirdağ, Sevdamız Türkiye'dir" Dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi demokrasi dersi verdi. Geçtiğimiz günlerde, bir dernek de festival düzenlemiş, sadece iki parti temsilcilerini bu festivale davet etmiş, diğer siyasi parti ilçe temsilcilerini davet etmemişti. Bu siyasi parti ilçe başkanları durumu basın mensuplarına iletip medyaya yansıtınca, apar topar davet edilmişlerdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ise bir demokrasi örneği sergileyerek tüm siyasi parti il ve ilçe başkanlarını iktidar muhalefet ayırmaksızın davet etti ve Ak Parti, MHP, Deva, Gelecek, Yeniden Refah, İyi Parti ve tüm partiler bu davete icabet ettiler. Böylece özlenen tablo gerçekleşti ve tüm partiler bir etkinliğe iştirak ederek bir ilki gerçekleştirdiler. Halk oyunları, yoğurt yeme yarışması, yöresel lezzetler ile başlayan festival, başta Coşkun Sabah olmak üzere sanatçıların coşturan keyifli parçalarıyla sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin