Çorlu’da H.B. isimli kadın karın ağrısı şikayeti ile Özel Şifa Hastanesine gitti. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda H.B. 24 haftalık gebe ve ‘Miyom’ ve miyomunda kangrenleşmiş olduğu tespit edildi. H.B.’nin gebe olması nedeniyle tespit edilen miyomun kendisine ve bebek üzerinde ki olumsuz etkileri anlatılarak ameliyat olması önerildi.
Şifa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bestami Özsoy tarafından gerçekleştirilen operasyonla hastanın 15 cm çapında olan miyomu alındı. Devam eden gebelikte miyom çıkarma operasyonları çok ender olarak uygulanmakta. Türkiye’de sayılı olarak gerçekleştirilen gebelikte miyom çıkarma operasyonu Çorlu Şifa Hastanesi’nde gerçekleştirilerek Trakya’da bir ilk oldu. Operasyonu gerçekleştirilen hastanın gebeliği miyom nedeni ile ortaya çıkan riski kayboldu. Anne adayı ve bebeği sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu edildi.
Miyomlar rahim ve rahim ağzında görülen, rahim yapısında bulunan düz kas dokusundan gelişen iyi huylu tümöral yapılardır. Miyomlar yerleşim yerine ve büyüklüğüne göre kadının gebe kalmasını ya da gebe kaldıktan sonra rahimin gebeliği son döneme kadar taşımasını zorlaştırabilirler. Miyomlar; tekrarlayan düşüklere, erken doğum tehdidine, bebeğin normal yerleşimi olan başaşağı dışında anormal bir pozisyonda yerleşmesine, plasentanın (çocuğun eşi) erken ayrılmasına (ablasyo), rahimin kasılmasını engelleyerek doğum sonrası aşırı kanama gibi gebelikte ortaya çıkabilen riskler bulunmaktadır.