Toplantıda servis şoförlerinin sıkıntıları da dinlenirken, toplantı bazı anlarda çok sert tartışmalara sahne oldu.
SERVİSLER DENETLENMİYOR
Çerkezköy’de servislerin denetlenmediğini ve İstanbul ile çevre ilçelerden ilçeye öğrenci servisliği yapmak için gelenlerin olduğundan şikayet edenlere Kuş, “Ben her servisi takip edemem. Sizler gördüğünüz anda trafik ekiplerine şikayet edeceksiniz. Bizler de elimizden geleni yapacağız.” dedi.
FİYATLARI İNDİRMEYİN
Geçtiğimiz yıl belirlenen servis fiyatlarının bazı servis şoförleri tarafından suistimal edildiğini ve çok fazla indirildiğini belirten Kuş,” sizden ricam fiyatlarda çok fazla indirime gitmeyin. Uzun süreli öğrenciler, kardeş indirimleri yapabilirsiniz ama bu 5 -10 lirayı geçmesin bu şekilde olursa diğer servis şoförleri de mağdur olmaz. Zarar görmez.” dedi.
ODA VE BELEDİYE YETKİLİLERİ İŞİNİ YAPMIYOR
Bir diğer şoför esnafı Şener Aru, tüm denetleme ve kontrol işlerinin Şoförler odası ile belediye yetkililerine düştüğünü söyleyerek, “Herkes beni tanır kimseden gizlim saklım yok. Kimse de bana kırılıp gücenmesin. Ne oda başkanı ne de belediye yetkilileri görevini yapıyor. Adam öğrenci servisi değil ama buradan gelip öğrenci servisi çekiyor. Çerkezköy’den bir araba Çorlu’ya gitsin öğrenci servisi getirsin alnını karışlarlar. Çorlu gerekli işlemleri yaparak denetlemesini yapıyor” derken, diğer servis şoförleri de kendisini destekleyici açıklamalarda bulundular.
GERGİN ANLAR YAŞANDI
Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, kendisine yöneltilen soru karşısında cevap vermek isterken, bir kooperatife bağlı 5-6 kişi toplantıdan ayrıldı. Bunun üzerine yeniden söz alan Şener Aru, “toplantının ortasında giden bu arkadaşlar belli bir kooperatife bağlılar. Kendileri bildikleri gibi hareket ediyorlar ve çözüm yolu bulmaktansa salonu terk edip gidiyorlar” dedi. Toplantı salonundan ayrılan grup Şener Aru’nun konuşmalarını duyar duymaz yeniden içeri girerken, grup adına konuşan Sadık Topçu, “bugüne kadar burada onca toplantı yapıldı ama bir sonuç alınamadı. Tarifeler belirlense bile kimse bu tarifeye uymuyor ve kafasına göre hareket ediyor. Sonuç çıkmadığına göre de toplantıda kalmanın bir anlamı yok” açıklamasında bulundu. Toplantının sonraki aşamalarında servis şoförleri arasında gereksiz konuşmalar yapıldığı gerekçesiyle gergin anlar yaşandı. Diğer servis şoförlerinin araya girmesiyle yatıştırılan ortamda sonrasında fiyat tarifelerinin belirlenmesine geçildi.
ÜCRET TARİFESİ ONAYA GÖNDERİLECEK
Yaşanan kısa süreli tatsızlığın ardından diğer servis şoförleri yaşadıkları sıkıntıları Başkan Yaşar Kuş ile paylaşarak gerekli çözümlerin bulunmasını istediler. Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, belirledikleri fiyat listesini üyelere okudu. 2013-2014 öğrenci servisleri taşıma ücreti; Eylül ayında Organize 100 TL, şehiriçi 95 TL, Kapaklı 105 TL, Pınarça 105 TL, Karaağaç 105 TL, Karaağaç-Veliköy 105 TL, Yanıkağıl 165 TL, Saray 215 TL, Çorlu 250 TL, anaokul (şehir içi) 115 TL, Kapaklı-Saray 170 TL, Kapaklı-Çorlu 260 TL, Kapaklı şehir içi 85 TL, Kapaklı şehir içi (yemekli) 95 TL. Şubat ayında ise, Organize 110 TL, şehiriçi 100 TL, Kapaklı 110 TL, Pınarça 110 TL, Karaağaç 110 TL, Karaağaç-Veliköy 110 TL, Yanıkağıl 170 TL, Saray 235 TL, Çorlu 270 TL, anaokul (şehir içi) 120 TL, Kapaklı-Saray 180 TL, Kapaklı-Çorlu 270 TL, Kapaklı şehir içi 95 TL, Kapaklı şehir içi (yemekli) 100 TL. Zammın uygulamaya geçmesi için Tekirdağ Valiliği’nden karar beklenecek.