info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.0283
Dolar Satış
:
34.0896
Euro Alış
:
37.8693
Euro Satış
:
37.9375
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ de Açık ve Kapalı Kalp Ameliyatları Yapılacak

NKÜ Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Ramazan Bayramı sonrası Araştırma Uygulama Hastanesi nde açık ve kapalı kalp ameliyatları yapılmasına başlanacağını söyledi.

 

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, üniversitenin son zamanlarda yaptığı çalışmalarla büyük mesafe kaydettiğini söyledi. Üniversitenin kuruluşunun 2. yılında Araştırma-Uygulama Hastanesi'nin açıldığını, şimdi de açık kalp ameliyatı yapacak seviyeye geldiklerini belirtti. Ağustos başında Katater Laboratuarı (Anjiyografi) ile Tekirdağ ili ve çevresinde ilk kez kamuya ait bir hastanede Koroner Anjiyografi hizmeti verilmeye başlandığını belirten Şimşek, her geçen gün akademik altyapısı yanında fiziksel altyapısını da güçlendiren üniversite hastanesinin, ihtiyaçlar doğrultusunda güncellendiğini, yeni servislerin kurulmaya devam ettiğini söyledi. 
 
Ramazan Bayramı sonrası Araştırma Uygulama Hastanesi'nde açık ve kapalı kalp ameliyatları yapılmasına başlanacağını söyleyen Şimşek, "Geçici binasına halka en iyi hizmeti sunmaya çalışan hastanemiz, bölgesel olarak büyük eksikliği duyulan Bypass ameliyatlarına başlayarak çok önemli bir hizmete imza atmış olacaktır" dedi. Anjiyo ünitesinin hizmete girmesi ile birlikte hastanede çok önemli bir eksiğin giderilmiş olduğunu ifade eden Başhekim Doç.Dr. Mustafa Kulaç, bayram sonrası başlayacak olan açık ve kapalı kalp ameliyatlarının artık hastaların civar illere gitme gibi bir sorunları kalmayacağını söyledi. Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Niyazi Güler, yaptığı açıklamada; yeni kurulan Katater Laboratuvarında koroner anjiyografi, periferik anjiyografi, koroner ve periferik stent, kalp deliklerinin kapatılması, geçici ve kalıcı pil takılması işlemleri yapılabileceğini dile getirdi. Özellikle kalp krizi geçiren hastalarda zamanın çok önemli olduğunu ve mümkün olan en kısa zamanda tıkalı damarın açılması gerektiğini söyleyen Güler, bu hastane bünyesinde kurulan Katater Laboratuvarı'nın çok önemli bir boşluğu dolduracağını belirtti.