Namık Kemal Üniversitesi Genç Edebiyatçılar Topluluğu’nun organize ettiği söyleşiye katılan edebiyat yazarı Mario Levi, edebiyat ve kurmaca üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşiye başta Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İmran Gür, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Bir Yalnız Adam: Jacques Brel (1986), Bir Şehre Gidememek (1990), Madam Floridis Dönmeyebilir (1991), En Güzel Aşk Hikâyemiz (1992), İstanbul Bir Masaldı (1999), Lunapark Kapandı (2005), Bir Yaz Yağmuruydu (2005), Karanlık Çökerken Neredeydiniz? (2009) ve İçimdeki İstanbul Fotoğrafları (2010) edebiyat eserlerinin yazarı Mario Levi, edebiyat öğrencileriyle birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getirdikten sonra, edebiyat ile kurmaca ve kurmacanın boyutları üzerine saatlerce konuşulacağını söyledi.
Mario Levi, edebi metinlere neresinden bakarsanız bakın, ilk yazılandan son yazılana kadar otobiyografik olduğunu ifade etti. Mario Levi, otobiyografik bir metnin yaşanmış olması gerektiğini, ancak bu metnin sadece kendi hayat serüvenimiz olmadığını, çevremizdekilerin de bu serüvene katıldığı zaman otobiyografik bir metnin ortaya çıkacağını belirtti.