info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.0619
Dolar Satış
:
35.1251
Euro Alış
:
36.4162
Euro Satış
:
36.4818
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal Üniversitesi Tüm Binalarını Depreme Dayanıklı Hale Getirdi

Kurulduğu günden bu yana mevcut binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi çalışmalarına ağırlık veren Namık Kemal Üniversitesi nde Çorlu Mühendislik Fakültesi ndeki güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Kurulduğu günden bu yana mevcut binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi çalışmalarına ağırlık veren Namık Kemal Üniversitesi'nde Çorlu Mühendislik Fakültesi'ndeki güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde güçlendirme çalışmaları tamamlanana kadar yapılan ek bina, yeni eğitim-öğretim yılından itibaren kullanıma hazır hale getirildi. Böylece Çorlu Mühendislik Fakültesi daha geniş ve ferah ortamlara kavuşarak, daha güçlü bir alt yapı ile yeni eğitim-öğretim yılının ilk dönemini tamamladı ve ikinci döneme hazır hale getirildi. Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Çorlu Mühendislik Fakültesi B Blok güçlendirme ve tadilat yapım işinin 24 Haziran 2010 tarihinde ihalesinin yapıldığını, 27 Temmuz 2010 tarihi itibarı ile güçlendirme çalışmalarına başlandığının altını çizerek, çalışmanın 120 iş günü gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirtti. Rektör Şenköylü, öğrencilerin akademik ve idari personelinin can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini, güvenli bir ortamda eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için tüm binaları bakım ve onarımdan geçirdiklerini, güçlendirdiklerini vurgulayarak, bu çalışmalar esnasında eğitim öğretimin aksamaması için 45 gün gibi kısa bir sürede Çorlu'ya ek bir bina inşa ettiklerini ifade etti.

Rektör Şenköylü, "Bundan 3-4 yıl öncesine kadar öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız korku içinde eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştiriyorlardı. Ben yıllar önce gerek bu binanın, gerekse Tekirdağ'daki binaların güçlendirilmesi yönünde raporlar hazırlanmasını ve bir an önce uygulamaya geçilmesi talimatını verdim. Göreve geldiğimiz günden bu yana öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve çalışanlarımızın güven içinde dersliklerde ve bürolarda oturabilmeleri için var gücümüzle çalıştık. Binaların depreme dayanıklılığı yönünde raporlar hazırlandı. Raporlardaki durum hiç açıcı değildi. Bugün geldiğimiz noktada binalarımızı eskisinden çok daha iyi duruma getirdik. Eski yapım yönetmeliğine göre yapılan binalarımızı güçlü kolonlarla destekledik, radyan temel ve perde duvar öğelerini kullanarak binalarımızın güçlendirilmesini sağladık. Bizim için can güvenliği öncelikli oldu. Binaların güçlendirilmesi çalışmalarında üniversitemiz diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olacak konuma geldi. Depreme karşı tüm mevcut binalarında önlem alan üniversitemizin güçlendirilmemiş binası kalmadı. 2006 yılından bu yana önemli ölçüde mesafe kaydettik. Bütün binalar depreme dayanıklı hale getirildiği gibi, binalara aynı zamanda modern bir görünüm kazandırıldı. Böylece üniversitemiz eski binalarını yeni, modern ve çağdaş bir hale getirmiş oldu." dedi.

Daha sonra cümlelerine şöyle devam etti: "Öncelikle Namık Kemal Üniversitesi olarak eğitim-öğretim çalışmalarının daha iyi bir ortamda sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için elimizdeki bütün imkanları seferber ettik. Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin de ihtiyaçları doğrultusunda güçlendirme çalışmaları yapıp, hem öğretim üyelerimize hem de öğrencilerimize iyi bir çalışma ortamı sunduk. Çorlu Mühendislik Fakültesi'ni baştan aşağı güçlendirme çalışmasını yaptık. Asma katlarda yeni ofis ve dersliklerin kazandırılması çalışmalarının yanı sıra 12 derslikli ek bina inşaatını da hayata geçirerek, Çorlu Mühendislik Fakültemize daha modern ve donanımlı bir görünüm kazandırdık. Kimse bu kadar kısa bir sürede bu binayı bitireceğimize inanmıyordu. Hafta içi ve hafta sonu özverili bir şekilde çalışmaları takip edip, çevre düzenlemesiyle birlikte binayı eğitim ve öğretimin hizmetine sunduk. Çorlu Mühendislik Fakültesi'ndeki güçlendirme çalışmaları bitince derslikleri ana binaya taşıdık. Mühendislik Fakültemizin ana binasında yaptığımız güçlendirme ve yenileme çalışmaları ile tekstil, inşaat, makine gibi bölümlerimiz için 10 tane laboratuvar yaptık. Atıl durumda bulunan boş alanları değerlendirerek 24 yeni ofis ve 17 derslik kazandırdık. Fakültemizin kütüphanesini yenileyerek aynı anda 80 öğrencimizin ders çalışabileceği bir ortam yarattık. Hem akademik ve idari personelimiz, hem de öğrencilerimizin daha iyi ve sağlıklı ortamlarda yemeklerini yemeleri için kafeteryalarını yeniledik ve üniversitemizin merkez yemekhanesinde pişirilen yemeklerin servis yapılmasını sağladık. Ayrıca tuvaletleri de baştan aşağı yenileyerek hijyenik bir ortam sağladık." dedi.

Son olarak da şunları ekledi: "Bir buçuk ayda tamamlanan 1200 metrekarelik çelik konstrüksiyonlu ek bina, bundan sonra Teknokent için hizmet verecektir. Teknokent başvurumuz da Sanayi Bakanlığı'nca onaylanmak üzeredir. Teknokent ile üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde inovasyona dayalı bilgi ve teknoloji üretmek için ortak bir çalışma alanı yarattık. Teknokent için ayırdığımız binamızı 17 şirket ofis olarak kullanabilecek, öğretim üyeleri ve hatta öğrencilerimiz de yaptıkları projeler ve çalışmalarla kendi şirketlerini kurup vergiden muaf olabileceklerdir" dedi ve konuşmasını bitirdi.

Kaynak : Haberfx