info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2757
Dolar Satış
:
34.3374
Euro Alış
:
37.3528
Euro Satış
:
37.4201
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal Üniversitesi Büyükşehire Tam Kadro Hazır

Günden güne büyüyen, eğitim tesislerine sürekli bir yenisini ekleyen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, adeta bir eğitim şehri olma yolunda hızla ilerliyor.

 
Eğitimin yanında,spor,sağlık ve sanatsal anlamda Tekirdağ’a ve Tekirdağ halkına çok şey katan bu üniversite,gelecekte bilimsel buluşların merkezi olma yolunda da büyük bir bilim merkezi olma hedefinde çalışmalarını sürdürüyor.Bu gelişmeler ışığında,bazı alanlarda ve bazı tesislerin kurulumunda Türkiye’de ilk üçe giren Namık Kemal Üniversitesinin,gelecekte Türkiye’de üniversite tercihinde ilk üçe girmesi kaçınılmaz gibi görülüyor.
 
NABİLTEM Cihaz ve Altyapı Olanaklarıyla Hizmet Vermeye Devam Ediyor
     
 
Namık Kemal Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM); üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ile sanayi kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda dizayn edilmiş cihaz ve altyapı olanaklarıyla çeşitli analizleri gerçekleştirmek üzere hizmet vermeye devam ediyor. 
 
 
Üniversite merkezinde bulunan DNA Dizi Analizi Cihazı, Real-Time PCR, Jel Görüntüleme ve Dokümantasyon Sistemi, Akış Sitometrisi, Faz-Kontrast ve Floresan Ataçmanlı Işık Mikroskobu, Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM), Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM), Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektrometresi (FTIR), Gaz Kromatografisi (GC-MS), İndüktif Eşleşmiş Plazma Kütle Spektrometresi (ICP-MS), TOC gibi cihazlar ile araştırmacıların çalışmalarına olanak sağlanıyor. 
NABİLTEM’in Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)’ndan TS EN ISO / IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardına göre akredite olabilmesi için çalışmalar başlatılmış. 
 
Namık Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 7 Gün 24 Saat Açık 
 
Eğitim araştırmalarında öğretim elemanı, öğrenci ve personelin bilgi kaynaklarını en iyi şekilde yararlanmalarına imkan sağlayan Namık Kemal Üniversitesi  Merkez Kütüphanesi, yeni eğitim öğretim yılında 7 gün 24 saat hizmet veriyor. 
Merkez Kütüphane üyelerine, 80 binden fazla e-kitap ve 39 binden fazla e-dergiye ulaşma imkanın yanı sıra kullanıcılara ihtiyaç duymaları halinde ödünç notebook verme imkanı sağlıyor.
 
Üniversitenin Merkez Kütüphanesi, kaynakları ödünç alma,  danışma hizmetinden yararlanma, kütüphane içinde bulunan 25 adet bilgisayar ile internet üzerinden katalog tarama, ödünç almak istemedikleri takdirde kütüphane materyallerinin fotokopisini çekme hizmeti veriyor.
 
Kullanıcının talep etmesi halinde Merkez Kütüphanenin web sayfasında yer alan belge sağlama soldurularak istenen yayınlar KITS, ILL gibi yollardan istenebiliyor.
 
 
Ödünç verilen DVD’ler Merkez Kütüphane’nin 2. Katında yer alan DVD oynatıcılarla kullanıcıların yararlanmasına olanak sağlıyor. 
 
 
Namık Kemal Üniversitesi Spor Komleksi Yaşam Merkezi Haline Geldi
 
 
Spor Salonu, yarı olimpik Yüzme Havuzu, Hamam-Sauna, Son teknoloji aletler ile donatılmış üst düzey Fitness Merkezi, çok amaçlı kondisyon salonu, squash salonu, bilardo ve masa tenisi masalarının yer aldığı Üniversitenin Spor Kompleksi, gerek öğrenci ve personelimiz gerekse Tekirdağ halkının yaşam merkezi haline geldi.
 
 
Spor Kompleksi, öğrencilere ve personele yönelik düzenlenen çeşitli üniversite içi sportif yarışma ve organizasyonların yanı sıra ulusal ölçekte düzenlenen faaliyetlere ve üniversitelerarası çeşitli faaliyetlere de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 
 
Gerek Üniversite öğrencileri ve personeline gerekse Tekirdağ halkına yönelik düzenlenen çeşitli yaş gruplarında yüzme, basketbol, halk dansları, aikido, jimnastik, pilates ve birçok kurs faaliyetleri Spor Kompleksinde verilmektedir.
 
 
Bir yandan yarı olimpik standartlarda olan yüzme havuzu, hamam-sauna bölümü ile de üyelerine farklı olanaklar sunarken faaliyetlerine yenilerini eklemekte kalmıyor üye sayılarını çoğaltıp çeşitli yaş gruplarına kurs imkanı sağlıyor. 
Değirmenaltı mevkiinde tribün,atletizm pisti ve futbol sahası yapılıyor
 
4000 Seyirci Kapasiteli Tribün, Sentetik Atletizm Pisti ve Futbol Sahası yapımına Tekirdağ Merkez Değirmenaltı Yerleşkesinde 2013 yılı Eylül ayında başladı. 
Projede 4000 kişilik kapalı tribün (protokol, engelli ve normal seyirci bölümü, basın odası), 8 kulvarlı olimpik parkur, olimpik futbol sahası, antrenman sahası, kapalı tribün, fuaye vb. alanlar yer alacaktır. Projenin 2014 yılı Kasım ayında tamamlanması planlanıyor. 
 
Ücretsiz Kurslar Başlatıldı
Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve kamu kurum ve kuruluşları işbirliği çerçevesinde yürütülen, öğrenciler ile Üniversite personeline yönelik sanatsal ve kültürel alanlarda uzman eğiticilerin gözetiminde düzenlenen ücretsiz kurslar başladı.
Başta üniversite öğrencileri olmak üzere Üniversite personelinin beden ve ruh sağlığını korumak, ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, yeni ilgi alanları kazanmalarını sağlayarak, yeteneklerinin ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmelerine olanak verecek hizmetler sunmak amacıyla hazırlanan 20 farklı branştaki ücretsiz kurslara öğrencilerin müracaatlarını  http://ogr.nku.edu.tr/ adresinden Akademik ve İdari Personel ise http://euniversite.nku.edu.tr/giris.php adresinden yapabilirler.
 
Spor ile zinde kalmak isteyenlerin uğrak yeri Fitness Merkezi, uzman antrenörler eşliğinde üst düzey fitness aletleri ile sadece Üniversite ailesine değil, aynı zamanda Tekirdağ halkına da hizmet veriyor.
Güreş, Judo, Aikido, Karete gibi branşlarda çalışmalar yapılan çok amaçlı kondisyon salonu, ve çocuklar için jimnastik salonu; yetişkinler için pilates derslerinin verildiği pilates salonu uzman antrenörler eşliğinde Üniversitenin Spor Kompleksi üyelerine sağlıklı bir hayatın kapılarını açıyor. 
 
Fakültede Bölgenin İlk ve Tek “Tarım Müzesi”ni Kuruyor
Trakya Bölgesi artan nüfusu ve göç alımı ile sürekli büyüyen ve gelişen bir bölgedir. Türkiye arazi varlığının % 3’ünü ve ülke nüfusunun % 18’ini oluşturmaktadır. Ekilebilir alanlarının çok oluşu ile büyük bir tarım potansiyeline sahip olmakla birlikte, geçen son 25-30 yıldır artan sanayi yatırımlarıyla da ülkenin önemli sanayi merkezlerinden biri olmuştur.
Bugün deneyimli, yetkin akademik kadrosu ve donanımlı bilimsel alt yapısıyla evrensel standartları gözeten bir eğitim ve araştırma hizmeti sunmaya çalışan Üniversitenin Ziraat Fakültesi geleceğe güvenle bakmaktadır. Fakültenin örnek bir yükseköğretim kurumu olma özelliğini geleceğe taşımaya ve kalıcı kılmaya kararlı görünmektedir. Bunu başarabilmenin koşullarından birisinin, geçmişini tanımak ve geçmiş değerlere sahip çıkmak olduğunun bilincindedir.
Bu anlamda Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bir Tarım Müzesi’ne sahip olma fikri oluşmuştur. Fakülte Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’nun konuyu Rektör Prof.Dr. Osman Şimşek’e açtığında kabul ve büyük bir teşvik görmüş. Ayrıca  Vali  Ali Yerlikaya da konuyu önemsemiş ve gerekli desteklerde bulunacağını ifade etmiş. Valini yönlendirmesi ile Fakülte dekanı Malkara’nın Develi Köyüne ziyarette bulunmuş ve Köy Muhtarı Ülfet Sert ve Mustafa Ersoy ile görüşmüş, ilk müze materyalleri temini sağlanmıştır.
 
 
 
Ayçiçeği Çocuk Evi Hizmete Girdi
Üniversite bünyesinde hizmet veren Ayçiçeği Çocuk Evi’nin açılış töreni Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirildi. 
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, çocuk evi ile ilgili memnuniyetini dile getirerek, “Üniversitemiz her geçen gün biraz daha büyüyor. Üniversitemizin akademik ile idari çalışanlarının sayısı iki bine ulaştı. Tüm Çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için projeler üretiyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Ayçiçeği Çocuk Evi’nde Montessori Eğitim Sistemi uygulanmaktadır. Bu özelliği ile bölgeye farklı bir eğitim sistemi kazandırmış olduk. Üniversite olarak topluma fayda sağlayacak her türlü çalışmayı destekliyoruz. Çocuklarda özgüven oluşmasına ve bu özgüvenle hayatlarını devam ettirmelerinde ön ayak olan bütün eğitimcilerimizi kutluyorum. Ayçiçeği Çocuk Evi’nin aynı zamanda şehrimize de hizmet vermesinden mutluluk duyarak, emeği geçen herkesi kutluyorum” diyerek kurdeleyi kesti.
Açılışın ardından Çocuk Evi Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Selen İlhan’a yeni tanıştığımız eğitim sistemi hakkında merak ettiklerimizi sorduk. 
-Üniversitenin Ayçiçeği Çocuk Evi’nin diğer kreşlerden farkı nedir?
-“Çocuk Evimizde montesorri eğitimi olan okul öncesi eğitimi uygulanmaktadır. Okul öncesi modeller arasında montesorri, modern eğitim sistemlerine girmektedir. Diğer sistemlerden farklı olarak ödül ve ceza uygulaması yoktur. Her çocuğun bireysel bir programı vardır ve karma yaş grubu çocuklara hizmet vermektedir. Yani bir yaşındaki çocuk ile 5 yaşındaki çocuk aynı ortamı paylaşmaktadır.
Çocuk Evi’nde minik öğrencilere uygun mutfak görüyoruz. Günlük yaşamda kullandığımız eşyalar var. Bu eşyalar da montesorri eğitiminin bir parçası mı?
Bu sistemde günlük yaşam çalışmaları önemli bir yer teşkil etmektedir. Mutfak da bu eğitimin bir parçasıdır. Karşıda günlük yaşam dolabını görüyoruz. Çocukların da çok ilgi gösterdiği bir çalışmadır. Günlük hayatta karşılaştıkları özbakım becerilerini  geliştirmeyi amaçlayan çalışmalar. Temelde bizim istediğimiz çocuğun beyindeki el beceri alanının gelişmesidir. Ayrıca çocuğun yazmaya hazırlanması, bilek hareketlerini kuvvetlendirmesi amaçlarımız arasındadır. Bunun yanında sistemimizde farklı çalışma alanlarımız da var örneğin duyu çalışmamız, dil çalışmamız,  matematik, coğrafya, fen tabanlı çalışmalarımız bunlardan birkaçıdır.”Dedi.
Bu gelişmeler ışığında,Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla,artık büyükşehire hazır hale gelmiş büyük ve modern bir kamu kurumu olarak Tekirdağ’ın gelişmesi ve etkin rol oynamasında önemli bir etkendir.Özellikle yaz ayında sağlık bakanı Mehmet  Müezzinoğlu,Vali Ali Yerlikaya belediye başkanı Adem Dalgıç ile birlikte temeli atılan Üniversite hastanesinin Tekirdağ’a önemli katkıda bulunacağı görülmektedir.