info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mustafa Canbey Kutlama Mesajı Yayınladı

Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, 24 Temmuz 1908 basında sansürün kaldırılması ve ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanması nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Basın özgürlüğünün gazetecilik mesleğinin olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Canbey, “Basının halkın bilgilendirilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması gibi önemli bir görevi vardır. Bu anlamda da basın bir kamu görevi görmektedir” dedi.
 
Bir toplumun bilgi edinme ve ifade özgürlüğünü kullanmasında basının hayati bir rolü olduğunu ifade eden Canbey, “Düşünce ve ifade özgürlüğü, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için önemlidir. Bunun için de hiç kuşkusuz tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyen etik değerleri önemseyen özgür bir basına ihtiyaç vardır. Her meslek alanında olduğu gibi basının da kendi etik değerleri vardır ve bu etik değerlere uymak mesleğimizin itibarının artmasında önemli rol oynayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Basın kuruluşlarının bağımsız olmasının önemine işaret eden Canbey, “Bağımsızlık haberin oluşmasında hayati bir kriterdir. Adil bir şekilde haberi yapmak, farklı görüşlere yer verebilmek, bu noktada hakkaniyetli davranmak tarafsız bir basın için gereklidir. Bunun yanında basın çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve gazetecilerin ekonomik anlamda daha iyi şartlarda çalışmaları da özgür ve bağımsız bir basının önemli şartlarından biridir” dedi.
 
Tekirdağ’da basının güçlenmesi ve etik değerlere uyulması noktasında katkı vermeye gayret ettiklerini söyleyen Canbey şunları söyledi: Şiddetin özendirilmesinden kaçınılması, özel hayata saygı gösterilmesi, şantaj haberciliği ve yalan haberden uzak durulması gibi etik değerlere uyulması basınımız için önemlidir. Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Tekirdağ’ın basın alanında da güçlü ve saygın olmasını sağlamak için mücadele ediyoruz. Artık büyükşehir olan Tekirdağ’ın basın alanında hızlı bir gelişme kat etmesi elzemdir.”
Canbey “Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde, yazılı, görsel ve işitsel yayın yapan basın kuruluşlarına çalışmalarında başarılar diler, değerli basın mensuplarımızın Basın Bayramı’nı kutlarım.” dedi.