info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Kaymakamlığı Tarafından Turizm Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Turizm haftası nedeniyle, Muratlı Kaymakamlığı nezdinde okulların hazırladığı bir dizi etkinlikler düzenledi. İlçemizde ilk kez düzenlenen “Muratlı Börekleri” yarışması vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

 

Börekleri puanlama usulüyle değerlendirirken zorlanan jüri heyeti; görünüm, lezzet ve pişkinlik kriterlerini ön planda tutarak değerlendirme yaptı. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Muratlı Halk Eğitim Merkezi ve Hasan Orhan İlköğretim Okulu işbirliğiyle düzenlenen, Muratlı’nın yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla yapılan Muratlı börekleri yarışmasına katılım yüksekti.
 
 
Açılış konuşmasının ardından, Yavuz Sultan Selim Anaokulu öğrencilerinden Beril ve Asmin adlı minikler mani söylediler. Muratlı yemek kültürünü tanıtan slayt gösterisinden sonra, Hasan Orhan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Işılay Kombak şiir okudu. Öğrenciler tarafından Muratlı ve Tekirdağ’a ait manilerden örnekler de sunuldu.
 
Sıra merakla beklenen börek yarışmasına geldiğinde ise, 15 yarışmacı sırasıyla jüri üyelerine yaptıkları börekleri sundular. Jüri üyeleri olarak ise; Ferda Türkyılmaz (Tekirdağ Turizm Derneği), Ayşe Özyurt (Mithatpaşa İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni), Adem Turnacı (İstiklal-Kurtpınar Mahallesi Muhtarı), Hasan Özer (Muratlılı Börek Ustası) ve Mukadder Zaimoğlu (Muratlı Halk Eğitim Merkezi Yemek Öğretmeni) görev aldılar.
 
 
Jüri üyelerinin puanlamalarının ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada; Çıtır Börek ile Emine Demir birinci, Ispanaklı Börek ile Fatma Turnacı ikinci ve Hıdrellez Böreği ile Zehra İşcan ise üçüncü oldu.
 
Yarışmanın birincisi Emine Demir’e ödülü, İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu verdi. İkinci olan Fatma Turnacı’ya ödülünü Garnizon Komutanı İsmail Köksal verirken, üçüncü Zehra İşcan’a ise ödülünü Muratlı Belediye Başkan Vekili Mustafa Erdemir takdim etti.
 
Katılımcıların ve jüri heyetinin tümüne katılım belgesi verilirken, yarışmanın tek erkek yarışmacısı Ajlan Erbil ise ilgi odağı olmayı başardı.
 
Ayrıca Kaymakam Hersanlıoğlu tarafından yarışmaya sponsorluk yapan Antalya Yağ A.Ş. adına Hayırsever İşadamı Hüseyin Toksoylu’ya şükran belgesi takdim edildi.
 
Turizm Haftası ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, “Ülkemiz, dört mevsimin yaşandığı, tarihi ve turistik eserleriyle göz kamaştıran bir hazinedir. Edirne’den- Ardahan’a, Trabzon’dan-Antalya’ya her bir karışı tarih barındıran güzel yurdumuzun değerini bilmeli, kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu cennet ülke denizi, doğası, boğazları ve daha birçok muhteşem doğal güzelliğiyle dünyanın incisi olup, bu incinin kıymetini bilmek de bize düşmektedir. Halkımızın Turizm haftasını yürekten kutluyorum.”dedi.