Muratlı İlçemizde yılda 35-40 ton pestisit (Zirai Mücadele İlacı) kullanılmaktadır. İlçemizde üreticilerimiz plastik ambalaj içinde bulunan zirai ilacı kullandıktan sonra boş pestisit ambalajını rastgele çevreye bırakmakta, yakarak imha etmekte, toprağa gömmekte,işletmesinde kullanmakta ya da evsel atıklarla çöpe atmaktadır. Çiftçilerimizden büyük çoğunluğu, bu seçeneklerden pestisit kutularını rastgele çevreye bırakma ve yakarak imha etme şekillerini tercih etmektedirler.
Mahalle olmuş köylere giderek bu boş pestisit ambalajını toplayan ve Arzulu mahallesinede bir depoda muhafaza ederek geri dönüşüme gönderen Muratlı ilçe tarım müdürü Ertekin Günaçtı,köylülere yaptığı konuşmada; “Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için 2013 yılında çalışmalara başlayan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz 2014 yılı sonunda 16000 adet boş pestisit kutusunun geri dönüşüme verilmesini sağladı. 2015 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle de yaklaşık 20000 adet boş pestisit ambalajının doğaya atılmayarak toplanması sağlanmış olup 2,3 ton boş plastik ambalaj atığı 01.09.2015 tarihinde Muratlı Geri Dönüşüm Nakliyat Sanayii Ticaret Limited Şirketine teslim edilmiştir. Böylece ilçemizde kullanılan atık zirai mücadele ambalajlarının %50'sinin geri dönüşüme gönderilmesi sağlanmıştır. Bu çalışmalarımızda 2015 yılı içinde mevcut araçları ile İlçe Müdürlüğü'müze katkıda bulunan Muratlı Bal Üreticileri Birliği'ne ve tüm tarla sahiplerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum”Dedi.
Köy üreticilerinden Özcan Yüksel, “Biz bu ilaç şişelerini kullandıktan sonra nereye vereceğimizi bilmiyorduk.İşçe tarım müdürümüz Ertekin Bey sayesinde,hem tarlalarımız sakıncalı şişelerden kurtuldu,hem de bunları teslim ederek doğanın korunmasına katkımız oldu.Kendilerine teşekkür ederiz” Dedi.