info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kurtuluş Savaşı Şehidinin Adını ve Tarihçesini Sildiler

Tekirdağ`ın Süleymanpaşa ilçesinde ,Kurtuluş Savaşında cephaneleri korumak için donarak hayatını kaybeden Kastamonu`lu Şehit Şerife Bacı`nın adının verildiği parktaki tabelalar kaldırıldı.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir parka, Şehit Şerife Bacı'nın adı verilmiş, parkın içine Şehit Şerife Bacı'nın Kurtuluş Savaşı'ndaki fedakarlığını anlatan bir de tabela asılmıştı. Görkemli bir törenle açılan parkın tabelaları kalitesiz gıda kolisi yapımında kullanılan bir maddeden olduğu için, magandalar tarafından tahrip edilmişti. Tekirdağ Kastamonu'lular Derneği Başkanının tepkisi üzerine bu tabelalar sökülmüştü. Şehidin Adını Söküp Belediye Başkanının Adını Verdiler Yenilenme amacıyla sökülen tabelalar, hem Tekirdağ halkı hem de Tekirdağ'da yaşayan Kastamonu'lular arasında şok etkisi yarattı.

Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Şehit Şerife Bacı adına açılış yapılan parktaki tabelaları değiştirerek, eski bir belediye başkanının adını taşıyan tabela astı.Gelen tepkiler üzerine, bu Belediye Başkanının da ismi silindi.Şu anda boş tabela asılan park, "isimsiz park" olarak alay konusu oldu. Kastamonu Dernek Başkanından büyük tepki Bu skandalın yeni olmadığını ve kendilerine karşı önyargılı davranıldığını söyleyen Tekirdağ Tümkasder Başkanı Rasim Gürsoy; " Bu Kastamonu'lu olarak bize yaptıkları ilk ayrımcılık değil. Daha önce de önceki dönem Belediye Başkanının derneğimize her 15 günde bir yöremizin yiyeceklerini yapıp ücretsiz olarak ikram etmemiz için verdiği masa sandalye ve çadır vardı.Bu çadırın brandasının yırtıldığını ve değişmesi gerektiğini söylediğimiz de, elimizdeki çadırı komple aldılar ve geri vermediler.Şimdi de Kurtuluş Savaşı Şehidi olan ve ülkemizin bağımsızlığı için cephaneleri koruyup donarak ölen Şehit Şerife Bacı'nın adını taşıyan parkın tabelaları na yapılan saygısızlık, Kastamonu halkına mikro milliyetçilik olarak düşünmemize neden oluyor.Süleymanpaşa Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcılarına ulaşamıyoruz.Ulaşsak dahi, vaat var icraat yok.Birileri bu ayıba son vermelidir.Beceremiyorlarsa veya yapmak istemiyorlarsa, bıraksınlar biz yapalım.Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcılarının bir Park ve Bahçeler Müdürlüğüne sözü geçmiyor mu?" Dedi.

Kastamonu dernek başkanının sosyal medyada dile getirdiği bu durum ,halktan da tepkilere neden oldu.

Kaynak : Murat Ürtekin