Eğitimi başarıyla tamamlayan 25 girişimci adayına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Girişimci adaylarına 70 saatlik eğitim verildiğini söyleyen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Girişimcilik etrafa farklı bir bakış açısıyla bakabilmektir. Girişimci ise risk alarak yenilik yapan kişidir. Oda olarak ekonomik kalkınmaya ve girişimciliğe destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Girişimcilerin yeni işler noktasında tohumları atmak üzere bir araya geldiklerini söyleyen KOSGEB Tekirdağ Merkez Müdürü Özay Cebeci ise “Ülkemizin gelişmesi ekonomiden geçer. Ekonominin güçlenmesi de girişimciler çıkarmamıza bağlıdır. 2011’den beri Tekirdağ’da 7 milyon 700 bin TL’lik destek verdik. Bu zamana kadar Tekirdağ’da 2 bin 923 kişiye eğitim verdik. Bunların 186’sı iş kurdu. Toplamda iş kurma oranı yüzde 6 iken Çerkezköy’de bu oran yüzde 3.7’dir. Ar-ge projelerine de destek verdik. Tekirdağ’daki 14 Ar-Ge işletmemizden 4’ü Çerkezköy’dendir. 14 işletmenin bütçesi 4 milyon TL, Çerkezköy’den 4 işletmenin bütçesi ise 1.5 milyon TL’dir. Bu işletmelerde 71 Ar-Ge personeli çalışıyor. Ar-Ge ve inovasyonu önemsiyoruz” diye konuştu.
"GİRİŞİMCİ, GELİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ KİŞİDİR"
Girişimciliğin insanın düşündüklerinin, reel hayatta uygulamaya alma eylemi olduğunu dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çerkezköy, organize sanayi bölgeleri ile bölgesinde sahip olduğu ticaret merkezi ünvanıyla girişimciliğe açık ve büyük potansiyele sahip olan yerlerin başında geliyor. Girişimci, fırsatları sezen, bunları uygulanabilir fikirler haline getiren gelişimci ve yenilikçi kişidir” dedi.
Konuşmaların ardından eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifikaları verildi.