info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kent Konseyleri Birliği Toplantısı Çanakkale de Yapıldı

Çanakkale Kent Konseyi nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Türkiye Kent Konseyleri Buluşması’, 28-29-30 Mart tarihlerinde Truva Otel de gerçekleştirildi.

Toplantıya Tekirdağ Kent Konseyi Genel Sekreteri Selen Yazgınel ve Konsey Asistanı Gaye Eris’in yanı sıra 81 İl Kent Konsey Başkanı ve Genel Sekreterleri katıldı.

Toplantıda, İyi Uygulama Örnekleri sunumlarında 15 İl içerisinde iyi uygulama olarak Tekirdağ Kent Konseyi Genel Sekreteri Selen Yazgınel tarafından Trafik Çevre Eğitimi ve Sokak Oyunları Parkı Projesi anlatıldı.

Ayrıca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Demokratik Yönetişim Program Müdürü Leyla Şen, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu Batı Asya Bölge Teşkilatı Genel Sekreteri Mehmet Duman, birer konuşma yaptılar.

Gerçekleşen toplantıda konseyler gruplara bölünerek atölye çalışmaları yaptı. Genel Sekreter Selen Yazgınel, “Güzel bir toplantı oldu. 81 İl kent konseylerinin yaptıkları çalışmaları anlatan bir kitap hazırlığı şu an yapılıyor ve bu kitap bir ilk olacak. 

Ayrıca yapılan atölye çalışmalarında Kent Konseyleri ile ilgili iyileştirilmeye yönelik kararlar alındı. Bu kararlar önümüzdeki günlerde ilgili bakanlığımıza sunulacak” dedi.