Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka yaptığı açıklamada, itfaiye için eğitimin her şeyden önce geldiğini, itfaiyecilik mesleği açısından son gelişmeleri takip edebilme ve yeni müdahale yöntemleriyle ilgili bilgi ve becerilerinin personele kazandırabilmesi için uluslararası kurumlarla işbirliğinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.
Eğitimler hakkında bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, “Fransız İtfaiyeciler Birliği ile yaptığımız ortak eğitim protokolü çerçevesinde Tekirdağ halkına sunduğumuz itfaiye hizmetlerini en üst düzeye çıkartıyoruz. İlk etabını Mart 2015’te tamamladığımız eğitimlerimizin ikinci etabına Fransız İtfaiyeciler Birliği’nden gelen 4 uzman İtfaiyeci ile başladık. Dört gün sürecek bu eğitim etabında personelimiz, ‘Yangına Müdahale Teknikleri, Trafik Kazalarına Müdahale Teknikleri, 110 Acil Çağrı Merkezi’nde Çağrı Karşılanması ve ekiplerin Olay Yerine Sevk Edilmesi’ hakkında ileri düzeyde eğitim alacaklar. Alınan teorik eğitimlerin uygulama kısmını da basınımız vasıtasıyla halkımıza duyuracağız" diye konuştu.
Tekirdağlı ve Fransız itfaiyeciler, meslekleri gereği milliyeti, dini ne olursa olsun tüm insanlığın hizmetinde olduklarını belirterek, hayvanlar dahil kendilerine ihtiyaç duyan her canlıya el uzatmanın da itfaiyeciliğin bir gereği olduğu, bu eğitimlerde insan dışındaki varlıkların da göz ardı edilmemesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar.