info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İcra Müdürlüğünü 3 Ay İzlemişler

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla kendi bünyesinde ki farklı bir binada bulunan 1. icra müdürlüğüne operasyon düzenledi.

Rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan 1. İcra Müdürü İ. K. nın emniyette gece boyunca ağladığı öğrenilirken, operasyon kapsamında adalet bakanlığından izin alındıktan sonra şüpheli sıfatıyla 15 avukatın ifadesine başvurulacağı belirtildi Ayrıca polis ekipleri icra müdürlüğüne yerleştirdikleri gizli kamerayla rüşvet anını saniye saniye 3 ay boyunca kayda aldıkları ve dinledikleri öğrenildi. Kamera kayıtlarında avukatların işlemlerini gerçekleştirdikten sonra hesap makinesinin altına veya dosya içerisine para koydukları ve bu parayı icra müdürünün cebine veya çekmecesine koyduğu an be an kaydedildiği iddia edildi.

Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla kendi bünyesinde ki farklı bir binada bulunan 1. icra müdürlüğüne operasyon düzenledi. Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt un talimatıyla İcra Müdürlüğüne giden polis ekipleri 1. İcra Müdürü İ. K. yı gözaltına aldı. Çorlu icra müdürlüğünde ki aramanın ardından Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt un talimatıyla gözaltına alınan 1. İcra Müdürü İ. K. ifadesi alınmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine götürüldü. 1. İcra Müdürü İ. K. nın rüşvet iddiasıyla gözaltına alındığı ve operasyon kapsamında 15 avukatın ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 1. icra müdürlüğünde bulunan kombinin içine koydukları gizli kamera ile görüntü ve sesi 3 ay boyunca kayda aldılar. Rüşveti saniye saniye görüntüleyen polis ekipleri Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Çorlu 1. İcra Müdürlüğünde ki operasyon için Cuma akşamı düğmeye bastı. Kamera kayıtlarında avukatların işlemlerini gerçekleştirdikten sonra hesap makinesinin altına veya dosya içerisine para koydukları ve bu parayı icra müdürünün cebine veya çekmecesine koyduğu an be an kaydedildi. 3 ay boyunca görüntülenen icra müdürlüğünde ki rüşvet çarkı ortaya çıkarılmış oldu. Soruşturmayı tamamlayan polis Cumhuriyet Savcısının talimatıyla mesai saati sonrası saat 17:30 sıralarında polis ekipleri icra müdürlüğüne girdi. Müdürlükte arama çalışması yapan polis ekipleri kasaya giren paraları saydığı belirtildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınan 1. İcra Müdürü İ. K. ifadesi alınmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine götürüldü. Yaşanan olay sonrası 1. İcra Müdürü İ. K. nın emniyette ağladığı belirtildi. Yapılan operasyon kapsamında adalet bakanlığından izin alındıktan sonra şüpheli sıfatıyla 15 avukatın ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Avukatların icra işlemlerini yaptığı icra müdürlüğünde kısa süre önce bir dosyanın kaybolmasından dolayı dosyaları avukatlardan başka kimsenin incelemesine izin verilmiyordu. Alınan bilgiye göre icra müdürlüğünde işlerin aksamaması için operasyonun hafta sonu yapıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan 1. İcra Müdürü İ.K. en son olarak yaş haddinden emekliye ayrılan 2 cumhuriyet savcısının veda yemeğine katılmıştı. İcra müdürlüğüne yapılan bu operasyon şok etkisi yarattı.