Panelde konuşan Chp Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne alınmasını istediklerini ifade ederek; “Büyükşehir Belediyesine evet ama belde belediyeleri kapatılmasın, köy tüzel kişilikleri kaldırılmasın. Tekirdağ’da 24 belde belediyesi kapatılacakken, 258 köyde mahalle statüsüne kavuşturulacak. İstanbul ve İzmit’teki Büyükşehir modelinde o kentlerde bulunan tarımsal alan % 1-4 sınırında. Ancak bu Tekirdağ’da böyle değil, Tekirdağ’da kırsal alan dağılımı % 37′lerde. Biz diyoruz ki Büyükşehir modeli yapısı o yörenin özelliklerine göre şekillendirilmeli. Bu Tekirdağ için başka diğer 12 büyükşehir adayı şehirler içinde başkadır.
Büyükşehirin artılarının olacağı gibi eksi yönleri de olacaktır. Köylerde su ücretleri hayvancılığı etkileyecek, köyler emlak vergisine tabi olacaklardır. Bu kentte yaşamış biri olarak, gelecekte de yaşamımı burada sürdüreceğim birey olarak diyorum ki Büyükşehir olalım ama 24 belde kapanmasın. Mutlaka kapatılacaksa bu orada yaşayan seçmenlere sandıkla sorulmalı. Büyükşehir modeli için sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, konu görüşülmeli. Ortak bir sonuca ulaşılmalıyız ” dedi.
Tekirdağ ve Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Levent Gündoğdu’da Kent konseylerinin yanlış anlaşılmalara neden olduğunu, aslında kent konseylerinin Belediye Başkanının en büyük yardımcısı ve destekçisi olacaklarına inandıklarını belirterek, Belediye Başkanlarının Kent Konseyi Başkanı olarak görev almamalarını istedi.
Hayrabolu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Damar’da Kent Konseyi olarak ilçe halkının bilgilendirilmesine yönelik bu panelin daha geniş katılımlı olarak düşündüklerini ifade ederek, Kent Konseyi olarak halkı her konuda bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.
Panel sonunda konuşmacılara Hayrabolu Belediye Başkanı tarafından plaket verildi.