GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, doğal gaz tesisatlarının güvenliğine ilişkin yaz döneminde alınması gereken önlemler konusunda bilgi verdi.
Güvenli doğal gaz kullanımı için GAZDAŞ abonelerini kışa girerken yapmaları gerekenler konusunda uyaran Akaslan, bilgilendirmek istediklerini söyledi.
GAZDAŞ'ın vatandaşı bilgilendirmek amacıyla konuyla alakalı broşürler dağıttığını söyleyen Akaslan, bina tesisatlarının boru ve birleşim noktalarının boyanması ve meydana gelebilecek elektrik kaçağı veya statik elektrik oluşumuna karşılık topraklama işlemlerinin yapılması gerektiğini kaydetti.
Akaslan, "GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan konuyla ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi: "GAZDAŞ olarak hazırladığımız broşürlerle, vatandaşlarımızı güvenli doğal gaz kullanımı için kış gelmeden almaları gereken tedbirler konusunda uyarmak istedik. GAZDAŞ çalışanlarının dağıttığı broşürlerde yer alan bilgilerle, bina tesisatlarının standartlara uygun olarak boyanmasına ve topraklama işlemlerinin önemine dikkat çekiyoruz" ifadelerini kullandı.
İsteyen her vatandaşın, GAZDAŞ'ı arayarak topraklama ve boyama işlemi için yetkili firmalar hakkında bilgi alabileceğini söyleyen Tamer Akaslan, "Boyama ve topraklama işlemi yapılmayan binalar tespit edilerek, doğal gaz kullanımında güvenlik riski oluşmaması için gaz bağlantıları kesilecektir. Topraklama çubuğu ve boyama işlemleri güvenli doğal gaz kullanımı için önemlidir. Açık hava, yağmur ve dış etkenler nedeniyle, binaların doğal gaz kolon tesisatının boru ve birleşim noktalarında paslanma görülebiliyor. Paslanma, görüntü kirliliğine sebep olduğu gibi uzun dönemde ise güvenlik riski oluşturuyor. Güvenli doğal gaz kullanımı için tesisatların standartlara uygun olarak yapılacak temizlik sonrası antipas üzeri iki kat sarı renkli yağlı boya ile boyanması ve kesinlikle su bazlı boya kullanılmaması çok büyük önem taşıyor" açıklamalarında bulundu.
Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, elektrik kaçağı ve statik elektrik oluşumunu engellemek amacıyla doğal gaz tesisatlarına yerleştirilen topraklama çubuklarının vatandaşların emniyetini sağladığını belirtti.
Akaslan, "Topraklama çubuğu, binada oluşabilecek elektrik akımını toprağa aktarıyor. Topraklama yapılmayan tesisatlarda oluşabilecek kıvılcım ya da elektrik akımı, yangın riski oluşturarak can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Vatandaşların, GAZDAŞ'ın kontrolünden sonra topraklama çubuğu bağlantılarının üzerini vakit kaybetmeden betonla kapatmaları ve topraklama çubuklarının çalınması ya da yok olması konusunda dikkatli ve duyarlı davranmaları gerekiyor" diye konuştu.