info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emre Köprülü: 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Emre Köprülü: 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Bir ülkenin geleceğinin en önemli teminatı olan çocukların ve gençlerin yetişmesinde ki baş aktör öğretmenlerdir. Cumhuriyetin ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüleri en üst seviyede olan öğretmenlerimiz maalesef AKP iktidarı döneminde birçok sorunla baş başa bırakılmıştır. Öğretmenlerimizin büyük kısmı borç batağında ve ek iş yapmak zorunda bırakılmıştır.

Eğitimin temel unsuru öğretmenlerdir. Eğitime sahip çıkmak, öğretmene sahip çıkmaktan geçmektedir. Ancak bu hükümet döneminde öğretmenler dayak yiyen, cinayetlere kurban giden, itibarsızlaştırılan bir konuma itilmişlerdir. Başbakan ve Milli Eğitim Bakan’ı öğretmenlerin fazla ücret aldığından ve çalışma saatlerinin az olduğundan şikayet eder noktaya gelmişlerdir. Yoksulluk sınırı, Eylül 2012’de 3.092 TL olarak açıklanırken, bugün eğitim çalışanları ortalama 1750 TL almaktadır.

Yine binlerce öğretmen atama beklemektedir. Binlerce öğretmen ailesinden eşinden, çocuğundan ayrı bir şekilde mesleğini icra etmektedir.

AKP hükümeti olayı o kadar ileri boyutlara taşımıştır ki Öğretmen  Evlerine gözünü dikmiş ve buraları kapatma kararı almıştır.

Öğretmenlerimizin on yıldır yaşadıkları sorunların bir an evvel çözülmesi ve sosyo-ekonomik statülerini yükseltecek önlemlerin alınmasını diliyorum. Bu anlayışla başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yaşamını yitirmiş öğretmenlerimize rahmet diliyor; tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Emre KÖPRÜLÜ
Tekirdağ Milletvekili