info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emiryakuplular Kırım Derneği Federasyona Katıldı(Özel Haber)

Emiryakuplular Kırım Derneği Federasyona Katıldı(Özel Haber)

Tekirdağ Hayrabolu ilçesi köylerinden Emiryakup da yaşayan Kırım Tatar kökenli vatandaşlarımız her sene düzenledikleri Tepreş şenlikleri ile Türkiye de sesini duyurmaktadırlar.

Emiryakuplular  yardımlaşma ve dayanışma derneği son yaptıkları tüzük değişikliği ile isimlerinin Emir Yakup Kırım yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak değiştirerek, yeni oluşturulan kırım dernekleri federasyonuna katıldılar.

Bu gün Emiryakup köyünde ilk toplantısını düzenleyen kırım dernekleri federasyonu toplantısına, Kocaeli kırım tatarları derneği başk. Kırım dernekleri federasyon başk. Vefa İbrahim Aracı,Tekirdağ emirkayup Kırım Tatar derneği Başk Burhan Çınar, kırım gelişim vakfı başkanı Ümit Şilit, Kocaeli kırım tarar derneği başk. yard. Remzi Ayben, Kırım gelişimi vakfı başk. yrd. Recep Şen, Sakarya kırımlı Türkler derneği başk. Münir Balıca, EKHAD başkanı İsmail Abbaylu,  Polatlı kırım Türkleri derneği üyesi Oğuz Sevim,  ,  Polatlı kırım Türkleri derneği Başk. Ali Sait Temurer,Kocaeli körfez kırım tatarları derneği başk. Hilmi Özdilek, Kocaeli kırım tararları derneği yönetim kurulu üyesi Vedat Doğusel, Ankara kırım Türkleri dernek başk. Ergin Batur, Kocaeli Kırım tatarları sekreteri Ferit Toplu,  Bursa Kırım Türkleri Derneği yön kur. Üyesi Ali Külek, CHP milletvekili adayı ve dernek kurucu başkanı Şerafettin Kurt,  CHP belediye meclis üyesi Hüseyin Uysal,Sultanköy Belediye Başk. Ersin Çolpan, eski dernek başkanı Yaşar Topal, Tepreş ağaları ve köy sakinleri katıldılar.