info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5516
Dolar Satış
:
35.6156
Euro Alış
:
36.8320
Euro Satış
:
36.8984
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dershaneler Eğitim Sistemindeki İhtiyaçtan Doğdu

Çerkezköy’de eğitim veren dershane yöneticileri, Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri kaldırma girişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy’de eğitim veren dershane yöneticileri, Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershaneleri kaldırma girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. 
 
Çerkezköy Fem Dershanesi, Açı Dershanesi, Fen Bilimleri Dershanesi, Anafen Dershanesi ve Final Dershanesi yöneticilerinin bulunduğu grup, gazeteci Şaban Kardeş tarafından ağırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kaldırmayı planladığı dershanelerin, özel okula dönüştürülmesi fikrine sıcak bakmadıklarını kaydeden dershane yöneticileri, ülkedeki mevcut özel okulların dahi tam kapasite ile çalışmadığını belirterek, “Dershaneler, dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim seviyesini yükseltmeyi ve onları sınava hazırlamayı amaçlar. Dershanelerle özel okulların yapısı farklıdır. Dershaneler eğitim sistemindeki ihtiyaçtan doğdu. Eğer Devlet ihtiyaçları karşılayabilseydi zaten dershaneler olmazdı. Dershanelerin kapatılması ile ilgili çalışmada eğitimi düzenleme ve eğitimin kalitesini artırmayla ilgili herhangi bir açılım yok. Bu konuda yapılan açıklamalar tamamen siyasidir” ifadelerini kullandı.
 
"4 YILLIK MÜFREDATI 1 YILDA ÖĞRETİYORUZ"
Çerkezköy’deki dershanelerde yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü ifade eden dershane yöneticileri, “İlçemizdeki dershanelerde 300’e yakın öğretmen görev yapıyor. Biz öğrencileri sınavlara hazırlıyoruz. Sınavlar devam ettiği sürece, dershanelerin kapatılmak istenmesine anlam veremiyoruz. Öğrencilerimiz lisedeki 4 yıllık müftedat üzerinden üniversite sınavına giriyor. Bizler ise dershaneler olarak liselerde 4 yılda öğretilen müfredatı, 1 yılda öğrencilerine veriyor” açıklamalarında bulunurken, Türkiye’de bu ihtiyacı karşılayabilecek başka bir kurumun olmadığını dile getirdi.
 
"SERBEST PİYASA EKONOMİSİNE DE TERS"
Dershanelerin yalnızca Türkiye’de değil, birçok dünya ilkesinde olduğuna dikkat çeken dershane yöneticileri, “İnsanlar çocuklarını zorunlu oldukları için değil, istedikleri için dershaneye gönderiyorlar. Bunu kaldırmak serbest piyasa ekonomisine de terstir. Bilgiye ucuz ulaşmanın ve disiplinin yolu dershanelerden geçer. Biz ayrıca, öğretmenlerimizi dışarıdan ithal etmiyoruz. Bu ülkenin üniversitelerinden yetişmiş öğretmenlerle çalışıyoruz. Eğitim veremediğimizi de kimse iddia edemez. Bu yalnızca hükümet sorunu değil. Bu, bu ülkede yaşayan herkesin, gençliğin ve geleceğin sorunudur. Hükümetin bu çalışması en çok öğrencileri etkileyecektir” dedi. 
Yöneticiler, insanların bilgiye nereden ulaşacağını, kendilerinin seçmesi gerektiğini kaydetti.