info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dalgıç tan ÖSS ye gireceklere tavsiyeler

Tekirdağ Belediye Başkanı ve Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahı Opr. Dr. Adem Dalgıç, ÖSS ye girecek gençlerin, sınava balık ve sebze yiyerek hazırlanmaları tavsiyesinde bulundu.

Dalgıç, yaptığı açıklamada balığın, hafızayı güçlendirici özelliğinden dolayı, balık ve sebzenin bol tüketilmesinin başarıyı da kolaylaştıracağını söyledi.
Sınava girecek gençlerin, sınav öncesinde beslenmelerine son derece dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Dalgıç, yağlı, kolesterol ve tansiyonu artıran, insanda rehavete yol açan besin maddelerinin tüketilmemesi gerektiğini belirtti.
Balığın, protein içeriği bakımından oldukça zengin bin besin maddesi olduğunu ifade eden Dalgıç, sınava balık yiyerek hazırlanan gençlerin, konsantrasyon zorluğu çekmeyeceklerini ve hafızalarının da güçleneceğini bildirdi.
14 Haziran da Türkiye genelinde yapılacak sınava hazırlananların, vücudun ve beynin ihtiyacı olan faydalı, besin değeri yüksek gıdaları, günlük 3 öğün ve ara öğünlerde de tüketmesi gerektiğini ifade eden Dalgıç, "Ancak bunların dışında antioksidan içeren sebzelerin de bol miktarda tüketilmesi gerekmektedir" dedi.