info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2757
Dolar Satış
:
34.3374
Euro Alış
:
37.3528
Euro Satış
:
37.4201
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ÇTSO-İstanbul Üniversitesi Arasında Teknokent Anlaşması

İstanbul üniversitesi bünyesinde bulunan ve Üniversite ile sanayi kuruluşları arasındaki işbirliği çalışmaları ile araştırma, teknoloji, geliştirme ve yenilikçilik faliyetlerini destekleyerek Ar-Ge kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen İstanbul Teknokent A.Ş., ÇTSO’yu ziyaret etti.

İçerisinde İstanbul Teknokent Genel Müdürü Ferudun Tufan, Arge Müdürü Kayhan Bayazıt ve İstanbul Üniversitesi Akademisyeni Prof. Dr. Gamze Sart’ın yer aldığı heyeti, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ve Mehmet Danyeli karşıladı. 
 
“TİCARET VE SANAYİ ODALARI İLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”
 
Ticaret ve Sanayi Odaları ile ortak çalışmak istediklerini dile getiren Dr. Gamze Sart; “Teknokentlerin amacı, Türkiye’nin sanayi ve ticaret anlamında potansiyeli olan farklı konular üzerinde üniversitelerimizi yapılandırarak bu alanlarda daha gelişmiş ve uzmanlaşmış bireyler yetiştirmektir. Biz sanayi ile beraber çalışmak istiyoruz. Laboratuvarlardan çıkıp teorik bilgimizi ticaretimizi ve sanayimizi de geliştirecek şekilde pratiğe çevirmeyi amaçlıyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
BAYAZIT, ZİYARET AMAÇLARINI ANLATTI
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptıkları ziyaretin amacına dikkat çeken İstanbul Teknokent Ar-Ge Müdürü Kayhan Bayazit; “Şuan burada olmamızın amacı Teknokent’i anlatmaktan ziyade Teknoloji Transfer Merkezi’nin işlevinden bahsetmek. Bu merkezde yapılacak araştırmaların yanı sıra yapılan araştırmalarda görev alacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de konusunda uzman olarak piyasadaki boşluğu dolduracak olması hem ülke ekonomisinin gelişimine hem de yetkin insanlar yetişmesine olanak sağlayacaktır.” dedi.
 
AVANTAJLARI ANLATILDI
 
Teknokent’in avantajlarından bahseden Dr. Gamze Sart; “Organize sanayi bölgesinde yer alan kuruluşlar, araştırma yapma imkanı buluyor. Yeni ürün ve hizmetlerini daha ucuza üretiyor. Vergi muafiyetinin yanında cirosunu ve karlılığını da arttırıyor.” ifadelerini kullandı. Konuşmasında, Teknoloji Transfer Merkezi’nin olanaklarını da anlatan Dr. Sart; “merkez, eğitim imkanları sunmasının yanında proje geliştirme desteği, iş birliği yaparak konusunda uzman akademisyenlerle çalışma fırsatı, lisanslama, gelişmiş satış, pazarlama teknikleri konularının yanı sıra risk paylaşımlı destek de sağlayarak, bir köprü kuruluş görevindedir.” İfadelerine yer verdi.
 
“PROTOKOL YAPMAK İSTİYORUZ”
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası protokol anlaşması imzalamak istediklerini belirten İstanbul Teknokent Heyeti; “Prensipte ÇTSO ile bir protokol yapmak istiyoruz. Yapacağımız ‘İyi Niyet Sözleşmesi’ ile ÇTSO üyeleri ile 1 yıl ya da daha uzun vadeli bir aksiyon planlaması yapmak istiyoruz.” Açıklamasında bulundular.
 
“BERABER ÇALIŞMAMIZ DAHA FAYDALI OLUR”
 
İstanbul Teknokent Ar-Ge Müdürü Kayhan Bayazıt’ın, İstanbul Teknokent A.Ş.’nin, ÇTSO ile yapacağı çalışmalara Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi’nin de paydaş olmasında bir sakınca olup olmadığını sorması üzerine bir açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva; “Aksine, birlikte çalışmamızın çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Bizler ÇTSO Yönetimi olarak, Çerkezköyümüz’ün ve ülke ekonomisinin kalkınmasında, üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. İstanbul Üniversitesi gibi Türkiye’nin en köklü kurumu ile birlikte çalışmak da bizleri ayrıca onurlandıracaktır” diye konuştu.
 
Ziyaret, İstanbul Teknokent A.Ş. heyeti ve ÇTSO Yönetimi arasındaki karşılıklı fikir alışverişinin ardından son buldu.